Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan; Öğretmenler Okula Gitmesin

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan‘Öğretmenler okula gitmesin’dedi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, son günlerde devam eden Covid-19 vaka artışlarından dolayı Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), öğretmenlerin okula gitmesi kararının gözden geçirilmesini istedi.

Vaka artışları nedeniyle 1 milyona yakın öğretmenin hareketliliğinin kısıtlanmasının alınan tedbirlere uygun olacağını kaydeden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün kabine toplantısı sonunda yaptığı açıklamada önemli kısıtlamaları duyurduğunu hatırlattı:

– Erdoğan, aile ziyaretlerinin bile mümkün mertebe ertelenmesini tavsiye etti. Bu da gösteriyor ki, toplum sağlığı için tehlike en üst düzeydedir. Hal böyleyken, MEB’in öğretmenlerin okula gitmesi kararını gözden geçirmesi gerekir.

– Bir milyona yakın öğretmenin hareketliliğinin de kısıtlanması, alınan tedbirlere uygun olacaktır. Öğretmenlerimiz, zaten canlı derslerini yürütmektedir. Bu minvalde, zümre toplantıları ve diğer planlamalar da online şekilde kolaylıkla yapılabilecektir. MEB, salgınla mücadelede toplumsal seferberliğe katkıda bulunacak şekilde, meslektaşlarımızın haftada bir gün okula gelmesi kararını kısıtlama süresince ertelemelidir.Türk-Eğitim-Sen

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et