Türk Bilim İnsanın’dan Büyük Başarı! Betül Kaçar Kimdir?

Türk bilim insanından çok büyük başarı

Türk bilim insanı Betül Kaçar, Twitter hesabından Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) evrende yaşamın izlerini araştırmak için oluşturduğu ekibe kabul edildiğini duyurdu.

ABD’deki Arizona Üniversitesi’nde doçent olarak görev yapan Betül Kaçar, şu mesajı paylaştı: “Güzel bir haber. Kelimelere dökmekte zorlanıyorum ama şöyle: Evrende yaşamın izlerini araştırmak için oluşturulan yeni bir NASA ekibine kabul edilmişim.”

Paylaşımının devamında bu yıla küçük bir sağlık sorunuyla başladığını açıklayan Kaçar, “İlaç gibi geldi bu haber sabah sabah. Her şeyin başı sağlık diyerek bitireyim” ifadelerini kullandı.

BETÜL KAÇAR KİMDİR?

Marmara Üniversitesi’nde kimya eğitimi alan Betül Kaçar, 2010 yılında Emory Üniversitesi’nden biomoleküler kimya alanında doktora derecesi aldı.

Evrimin molelüler mekanizmalarına yönelik anlayışımızla ilgilenen Kaçar, doktora sonrası çalışmalarını NASA’da sürdürdü.

2012 yılında Harvard Üniversitesi’ne katılan Betül Kaçar, burada Organizma ve Evrimsel Biyoloji Departmanı’nda görev aldı.

Türk bilim insanı, 2017 yılından bu yana Arizona Üniversitesi Astronomi, Moleküler ve Hücre Biyolojisi alanından çalışıyor.

Betül Kaçar, NASA Astrobiyoloji Enstitüsü’nün “önde gelen üyelerinden biri” olarak tanımlanıyor.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et