Turaç Berkay Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?

Aynır Aydın’ın “Siyah” şarkısının aranjörlüğünü üstlenen Turaç Berkay Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Hayatı ve Biyografisi…

Turaç Berkay Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında
Turaç Berkay Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında

Turaç Berkay Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?

Turaç Berkay, aranjör ve söz yazarıdır. Tam adı ile Turaç Berkay Özer, 1986 yılında Ankara’da doğmuştur. Eğitim hayatına Ankara’da başlamış, ilköğretimini ve orta eğitimini Ankara’da tamamlamıştır. Üniversite eğitimi için İstanbul’a taşınan Turaç Berkay, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin müzik bölümünü bitirmiştir. Sanatçının müzik sevgisi hem babasının geçmiş dönemde işletmiş olduğu gazinosu ve sonrasında abisinin profesyonel müziğe başlamasından kaynaklanmıştır.

Turaç Berkay
Turaç Berkay

Hande Yener, Demet Akalın Emre Altuğ, Reyhan Karaca, Emre Kaya’nın aranjörlüğünü yapmıştır. Sonrasında aranjörlük ile yetinmemekte aynı zamanda müzik sektörüne de hızlı bir giriş yaparak başarı elde etmiştir. Hande Yener’in ünlü şarkısı “Ya Ya Ya, Haberi Var Mı, Kış Kış” şarkıları, Berksan’ın “Onlar Bilmez“ şarkısı, Beyza Durmaz’ın “Duyan Var Duymayan Var“, Emre Kaya’nın “Esaret” ve en son da Emre Altuğ’un “ Çıta “ ve Aynur Aydın’ın “Siyah” isimli şarkılarının aranjörlüğünü yapmıştır.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et