Trump’tan Ilımlı Mesajlar Geldi! ”Dünya’da Barış İstiyoruz,İranla Birlikte Çalışmalıyız” Dedi

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın ABD’nin Irak’taki üslerine saldırısının ardından ilk kez basın açıklaması yaptı.

Ilımlı bir tondaki açıklamasında “Saldırıda zarar gören Iraklı ve ABD’li yok” diyen Trump, önleyici sistemin zamanında devreye girdiğini söyledi. Trump İran’dan gelecek bir saldırıya karşılık vereceklerini, yaptırım uygulayabileceklerini belirtti.

Trump ayrıca “İran’ın doğal düşmanı” olarak adlandırdığı IŞİD’i ortadan kaldırdıklarını belirterek “Birlikte çalışmalıyız” dedi. Trump sözlerini “Halkıma ve İran liderlerine seslenmek istiyorum. Biz iyi bir gelecek istiyoruz. Dünya barışının, huzurun sağlandığı bir dünya, bir düzen istiyoruz” diyerek bitirdi.

Trump’ın öne çıkan ifadeleri şöyle:

“Askeri üstümüzde asgari zarar oldu ev ABD güçleri her şeye hazır. Bu da tüm ilgili taraflar ve Dünya için olumlu bir şey. Hiçbir ABD’li ve Iraklı vatandaş hayatını kaybetmedi. Önleyici sistemimiz başarılı bir şekilde devreye girdi.

“Halkıma ve İran liderlerine seslenmek istiyorum. Biz iyi bir gelecek istiyoruz. Dünya barışının, huzurun sağlandığı bir dünya, bir düzen istiyoruz.”

Ne olmuştu?

ABD’nin 3 Ocak 2020’de Bağdat’ta düzenlediği saldırıda İranlı Komutan Kasım Süleymani‘yi öldürmesinin ardından bölgede tansiyon yükseltmişri. İran “intikam” mesajları verirken, Trump “Olası saldırıya karşılık verebilecekleri 52 nokta belirlediklerini” söylemişti.

İran da Irak’taki ABD üslerine İran tarafından balistik füzelerle saldırı düzenlemişti.

İran devlet televizyonu “80 ABD’li öldürüldü” açıklaması yaparken, Trump ise Twitter’dan “Her şey yolunda” mesajı paylaşmıştı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et