TRT’den Azerbaycan Skandalı! Büyük Tepki Çekti.TRT Özür Diledi

TRT’den bir skandal daha. Azerbaycan sivilleri vuruyormuş!

TRT’de yaşanan alt yazı skandallarına bir yenisi daha eklendi. TRT Haber ‘de yayınlanan Satır Başı programına bağlanan muhabirin cephe hattındaki gelişmeleri aktardığı sırada reji “Azerbaycan sivillere saldırıyor” KJ’sini yayına verdi.

TRT skandallarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce de alt yazılar yüzünden eleştirilerin odağı olan TRT’de bu kez ‘Azerbaycan sivillere saldırıyor’ alt yazısı yayına verildi. 
TRT Haber’de yayınlanan Satır Başı programına Azerbaycan cephesinden bağlanan muhabirin cephe hattındaki gelişmeleri aktardığı sırada reji “Azerbaycan sivillere saldırıyor” KJ’sini yayına verdi. Sosyal medya kullanıcılarından TRT Haber’e tepki geldi.

Arka arkaya yapılan bu hataların bilinçli olarak yapıldığını savunan sosyal medya kullanıcıları bu durum sebep olanlardan hesap sorulmasını istedi.

Yapılan bu hata dış basının da gözünden kaçmadı ve TRT’nin yaptığı bu yanlış sanki gerçekmiş gibi dış basına servis edildi.

TRT daha önce de buna benzer hatalar yapmıştı. TRT geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın basın açıklaması sırasında canlı yayında TRT Haber’in ekran altı yazısında çıkan “Oööööööiiiiiillllll” ifadesi tartışma yaratmıştı. TRT söz konusu alt yazıyla ilgili soruşturma başlattığını duyurmuştu.

SOSYAL MEDYADAN HESAP SORUN TEPKİSİ

Yaşanan bu duruma sosyal medya kullanıcıları tepkisiz kalmadı. Kaçıncı defa aynı tarz hatanın yapıldığını kaydeden sosyal medya kullanıcıları bunun bir hata değil kasıt olduğunu dile getirdi. TRT’de liyakatsiz kişilerin belli mevkilere getirilmesinin de bu olaylara neden olduğu belirtildi.

İşte sosyal medyada paylaşılan tepkiler…

TRT ÖZÜR DİLEDİ

TRT konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada ekrandaki yazıdan dolayı özür dileyen TRT şunları kaydetti:

“Ermenistan’ın 27 Eylül 2020 tarihinde Azerbaycan’daki sivillere saldırısı ile başlayan sürecin ilk gününden bugüne TRT bölgeden etkin bir yayıncılık gerçekleştirmiştir.

Azerbaycan devlet yetkilileri, TRT’nin gerçekleştirdiği bu başarılı yayıncılık ve Azerbaycan’a olan desteğine gerek sözlü gerekse sosyal medya üzerinden teşekkür mesajlarıyla cevap vermişlerdir.

TRT Haber Kanalımızda, savaş suçu işleyen işgalci Ermenistan’ın sivillere yönelik saldırılarının bölgeden canlı muhabir bağlantısıyla anlatıldığı esnada yanlış bir alt yazı kısa süre ile ekrana gelmiştir.

Yanlış alt yazı ivedilikle düzeltilmiştir.

Yayın politikamız ve vermek istediğimiz mesajlara tamamen ters bu hatadan ötürü özür dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et