Toni Morrison Hayatını Kaybetti!

Nobel Ödüllü Yazarın Hayatını Kaybetmesi Okurlarını Yasa Boğdu!

Nobel ödüllü yazar Toni Morrison, 88 yaşında hayata veda etti. Morrison’ın ölüm nedeniyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Toni Morrison Hayatını kaybetti

Toni Morrison Kimdir ?

18 Şubat 1931’de ABD, Ohio’da doğan ödüllü yazar, Howard Üniversitesi’nde şair ve yazarların oluşturduğu bir topluluğa dahil olarak yazım hayatına başladı. 1970 yılında ilk romanı “En Mavi Göz” yayımlandı. Romanında mavi gözlere sahip olmak isteyen siyahi bir kızın üzerinden ayrımcılık ve ırkçılığın doğurduğu bireysel ve toplumsal travmalara odaklandı.

Toni Morrison Kimdir ?
  • 1975’te yayımlanan, iki siyah kadının arkadaşlığını konu edinen ikinci romanı “Sula”, National Book Award’a aday gösterildi.
  • Irkçılığa karşı duruşunu eserlerine yansıtan Morrison “Solomon’un Şarkısı”, “Tar Baby” adlı romanlarının ardından “Dreaming Emment” adlı ilk oyununu yazdı.
  • 1987’de yayımlanan “Sevilen” (Beloved) adlı kitabıyla 1988’de Pulitzer Ödülü’nü, 1993’te Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazandı. Yazar, Nobel Ödülü’ne değer görülen ilk siyahi kadın oldu.
  • 1992’de “Jazz”, 1997’de “Paradise” adlı romanları yayımlandı.
  • 2012 yılında eski ABD Başkanı Barrack Obama tarafından “Özgürlük Madalyası” ile onurlandırıldı.
  • Morrison’ın son romanı “God Help the Child”, 2015’te yayımlandı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et