Tereyağı Fiyatları Uçtu Vatandaş Vitrine Bakacak

Tereyağının fiyatı da uçtu. Seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli

Türkiye’de temel gıda ürünlerindeki fiyat artışı devam ediyor. Ayçiçek yağının ardından tereyağı fiyatlarındaki 3 aylık değişim de vatandaşın cebini yaktı.

Türkiye’deki ekonomik krize, korona virüs salgının da eklenmesi ile birlikte birçok üründe fahiş fiyat artışları meydana gelmişti. Ayçiçek yağının fiyatlarındaki büyük artışın ardından evlerde en çok kullanılan ürünler arasında yer alan tereyağının 1 kilogram fiyatındaki artış da dikkat çekti. Buna göre markete giden vatandaşlar, 4 ay önce 1 kilosunu 54 liraya aldıklarını tereyağının güncel fiyatının 84 lira 90 kuruşa çıktığını belirtti.

BAZI MARKETLERDE DAHA PAHALI

tereyağı fiyatlarının 91 liraya kadar çıktığını belirtti. Daha önceleri tereyağı tercih ettiklerini aktaran bazı vatandaşlar, aşırı fiyat artışının ardından yeniden margarin yağlara yöneldiklerini belirtti. 250 gram paket margarin yağı ise 3 lira 95 kuruştan satılıyor. Vatandaşlar, tereyağının daha sağlıklı olduğunu bildiklerini ancak bu şartlar altında tereyağı tüketmenin zor olduğunu kaydediyor.  
Sosyal medyada konu ile ilgili paylaşım yapan vatandaşlar, tereyağı fiyatlarındaki artışın, vatandaşın cebini çok zorladığını söyledi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et