TB2 Nedir? TB2 Operasyon Görüntüleri…

TB2, Türkiye’nin geliştirdiği silahlı insansız hava aracıdır. Selçuk Bayraktar önderliğinde yıllar süren çalışmalar sonucu üretilmeye başlanan SİHA, Savunma Sanayimiz açısından önemli bir yere sahiptir. Tümüyle Türkiye merkezli üretilen TB2’nin tam ismi Baykar Bayraktar TB2’dir.

TB2 Nedir, TB2 Operasyon Görüntüleri
TB2 Nedir, TB2 Operasyon Görüntüleri

Türkiye’nin gizli gücü olarak bilinen İHA ve SİHA’lar büyük başarılar kaydediyor. Birçok operasyonda kullanılan İHA ve SİHA’lar hem askerlerimizin hayatını kurtarıyor hemde uluslararası alanda caydırıcı bir güç olarak düşmanlara gözdağı veriyor. TB2’de bunlardan biri. Son olarak Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı düzenlediği hain saldırılara karşı kullanılan TB2, birçok sivilin hayatını kurtarıyor.

TB2
TB2

TB2 ilk olarak 2015 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yer almıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlardan Pençe Operasyonunda düşmana büyük hasar vermiştir. TB2, Türkiye’nin Suriye İç Savaşı’na müdahalesi süresince yaptığı harekâtlarda ve İkinci Libya İç Savaşı’nda aktif olarak kullanılmıştır. TB2 şu anda Türk ordusunun yanı sıra Azerbaycan ordusu, Katar ordusu ve Ukrayna ordusu tarafındanda kullanılmaktadır.

TB2 Operasyon Görüntüleri

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et