Tatil İçin Film Önerileri

Tatilede İzlemek İçin Film Önerileri, En İyi Yabancı Filmler…

Yaz tatilinin ilk günlerini geride bırakmış durumdayız. Yoğun bir tempodan sonra siz de bir boşluk hissi yaşıyor ve ne izlesem diye düşünüyorsanız, aşağıya bir göz atın.

  • AGORA (2009 – Drama/Biyografi) IMDb: 7.2

İskenderiyeli Hypatia filozof, matematikçi ve astronomdur. Bilimi ve zerafeti dışında güzelliği ile de ünlüdür. Yaklaşık 1600 yıl önce Hristiyan inancının yayılmasıyla, Yahudi ve Paganlar kabul görülmemeye başlandılar. Katı bir tutum içinde olan Hristiyanlar, Tanrının yarattığı düzeni sorgulamaya yönelik hiçbir çalışmayı kabul etmediler. İskenderiyeli Hypatia’nın bildiklerinin arkasında durarak mücadele edişini anlatan İspanyol yapımı film, aynı zamanda dinin insanlar arasındaki ayrımı arttırdığını da gözler önüne seriyor.

  • WHAT’S EATING GILBERT GRAPE (1993 – Drama) IMDb: 7.8

Johnny Deep ve onun engelli kardeşini canladıran Leonardo Dicaprio’nun başrollerini paylaştığı film bir aile hayatını konu almaktadır. Gilbert Grape (Johnny Deep) ailesine bakmak için çalışmak zorundadır. Film, Gilbert’ın yaşadığı zorluklara oldukça doğal bir şekilde değinmekle birlikte aynı zamanda yaşının verdiği heyecan ve aşk isteğini oldukça güzel yansıtmaktadır. Film, yardımcı erkek oyuncu dalında Leonardo Dicaprio’ya 18 yaşında Oscar Adaylığı getirmiştir.

  • DEMOLITION (2015 – Drama) IMDb: 7

Hepimizin sorguladığı ve yaşantımızdan memnun olmadığımız zamanlar olmuştur. Belki memnuniyetsizliğimizin farkında bile değilizdir, uyanmak için bir yıkıma ihtiyacımız vardır. Öyle bir an gelir ki aniden irkilir ve etrafımıza bakarız. Usta oyunculuğuyla Jake Gyllenhall’ın canlandırdığı Davis Mitchell da bir gün yaşadığı kötü olayla sarsılır. Her şey otomat üreten bir şirkete yazdığı mektupla başlar ve içinde bulunduğu buhranın Davis de ancak o zaman farkına varır.

  • TRANCE (2013 – Drama/Gizem/Suç) IMDb: 7

Hipnoza inanır mısınız? Unutma eylemini isteyerek mi gerçekleştiririz? İşte bunların cevabı izleyeceğiniz filmde saklı. Simon tanınmış bir müzayede müdürüdür ve milyon dolarlar değerindeki bir tablonun çalınma eylemine katılır. Olay esnasında oluşan kargaşada başına korkunç bir darbe alır ve uyandığında tabloyu nereye sakladığı konusunda hiçbir şey hatırlamamaktadır. Sapkın karakterlerin canlandırıcısı James McAvoy’un bu filmi hoşunuza giderse Split’e de göz atmanızı öneririm.

  • PINK (2016 – Suç/Drama) IMDb: 8.3

Hint sinemasının başarısı artık herkesce kabul edilmiş durumda. Depaak, ruh hali bozuk bir avukattır ve bir grup erkek tarafından sarkıntılığa uğrayan Minal ve arkadaşlarının avukatlığını yapacaktır. Dava sırasında müvekkiline sorduğu sorular ve davayı götürüş tarzıyla Depaak, kadın olmak olmanın zorlukları ve toplumca kabul görmüş fikirleri oldukça iyi vurgulamaktadır.

  • DANISH GIRL (2015 – Biyografi/Dram) IMDb: 7

Film, David Ebershoff’un ressam Lili Elbe ve Gerda Wegener’ın hayatından esinlenerek yazdığı aynı adlı kitabından uyarlanmıştır.  Danimarka’da ünlü bir ressam olan Einar Wegener (Eddie Redmayne) erkek olarak dünyaya gelip Gerda Gottlieb ile bir erkek olarak evlense de kendisini kadın gibi hissetmektedir. Aralarındaki ilişki ilk başta sarsılacak gibi görünse de Gerda’nın sevgisinin saflığı beni filmde en çok etkileyen şey oldu. Bütün bu süreç, Wegener’in tarihte bilinen ilk cinsiyet değiştirme ameliyatlarından birinin kahramanı olmasına dek sürecektir.

  • KILL YOUR DARLINGS (2013 – Dram/Biyografi) IMDb: 6.5

Beat Kuşağının önemli Şairi Allen Gingsberg’i Uluma şiiriyle tanıdık. 1944 yılında geçen filmde, genç Allen Ginsberg, Columbia Üniversitesi’ni kazanmış ve Lucien Carr ile burada tanışmıştır. Kısa süre içerisinde William Burroughs ve Jack Kerouc ile tanışmasıyla, bu dört genç adam toplumun kısıtlamalarının boğucu zırhından sıyrılıp tek gerçeğin edebiyat olduğu bir zihin yapısını benimserler.  Filmin soundtrack’ında kullanılan parçalarla da oldukça başarılı.

  • PREDESTINATION (2014 – Fantastik/Gerilim) IMDb: 7.5

Anlamaya çalışırken yorulacağınız ve belki zihninizde yer etmesi için birkaç kere daha izleyeceğiniz bir film. Ethan Hawke’ın başrolü oynadığı ve yönetmenliğini Spierig Kardeşlerin yaptığı kafa karıştıran bir yapım. Sarah Snook’un muhteşem oyunculuğuna da değinmeden edemeyeceğim. Zamanda yolculuğa inanır mısınız?

  • DIVINES (2016 – Suç/Drama) IMDb: 7.5

Kurnaz, asi ve cesur bir kız olan Dounia ve arkadaşı Maimouna sıradan hayatlarına heyecan katmak için bir gangster ile çalışmaya karar verirler. Tüm bu heyecan arayışı, yaşadıklarına değecek midir? Fransız filmlerindeki doğallığı burda da yakalamak mümkün, özellikle de başrol oyuncuları bu kadar gençken.

  • INCENDIES (2010 – Dram/Gizem/Savaş) IMDb: 8.2

Kanımca en etkileyici olanı sona bıraktım.

Hikaye, ikiz kardeşler Jeanne ve Simon’ın annelerinin vasiyetine uygun olarak babalarını aramalarıyla başlıyor.

Bir artı bir, bir edebilir mi?

Tüyleri diken diken eden bir film.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et