Tatil En İyi Şekilde Nasıl Değerlendirilebilir?

Çocuklar Tatili Nasıl Değerlendirmeli ? 

15 günlük tatil başladı. Yorucu bir dönemin sonuna denk gelen tatilde çocukların yeni döneme daha dinç başlaması için bazı kurallar esnetilebilir.

Öğrencilerin büyük heyecanla beklediği sömestr tatili başladı. Peki, çocukların pek çok programı sığdırmak istedikleri bu 15 gün en verimli nasıl geçirilir? Anne ve babalar tatili nasıl planlamalı? Uzman Psikolog Ayşen Kayahan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Karne hediyesini abartmayın

Çocukların yoğun bir dönem sonrası ödüllendirilmek istediklerini anlatan Kayahan, “Yarıyıl tatili programı kadar önemli bir diğer konuda karne hediyesidir. Çocuklara abartılmadan ve sonradan daha büyük sorunlara yol açmayacak hediyeler seçilmelidir. Geziler, küçük tatiller gibi etkinlik içeren hediyeler seçilebilir. Her ailenin makul sınırlar içinde kalması, özellikle pahaca yüksek olmayan ama mutlu eden ve birlikteliği besleyen ödüller belirlemesi uygun olacaktır” dedi.

Birlikte zaman geçirin

Yarıyıl tatilinin aileler için, çocuklarıyla zaman geçirmek adına iyi bir fırsat olduğunu anlatan Kayahan, “Birlikte tatil yapmak, yakında gezilecek, görülmesi gereken yerleri ziyaret etmek herkese iyi gelecektir. Yaşadığınız şehri keşfedin, şehrinizdeki müzeleri, tarihi yerleri gezin, turlara katılın. Ziyaret öncesi çocuğunuzdan gideceğiniz yerlerle ilgili araştırma yapmasını ve bilgi toplamasını isteyin, yaşı küçükse birlikte araştırın. Kitapçıları dolaşın, kendi istediği kitaplar üzerinde uzlaşarak kitaplar alın ve evde birlikte okuyun. Ayrıca okul zamanı pek zaman bulunamayan sinema, gösteri, tiyatro gibi etkinliklere gitmek de iyi bir seçenek olacaktır” dedi.

Kurallar yeniden şekilleniyor

Çocuğun yakın arkadaşlarıyla okul dışında zaman geçirebilecekleri etkinlikler planlamanın da faydaları olduğuna değinen Kayahan, tatilde kuralların biraz esneyebileceğine de dikkat çekiyor. Kayahan sözlerini şöyle sürdürdü: Çocuklar okul zamanında daha kolay kurallara uyar. Tatilde kurallar kısmen esnetilebilir ama tamamen kaldırılmamalıdır. Çocuk bu dönemde ekran ya da teknolojik makinelerle daha fazla zaman geçirmek isteyebilir. Okul zamanından daha uzun süre ekranda kalınabilir lakin yine bir sınırı olmalıdır. Kitap okuduğu sayfa sayısı belirlenen günlük ekran zamanına bonus olarak eklenebilir. (Cumhuriyet)

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et