Taliban Militanları Kabil’e Girdi! Panik ve Kaos Ortamı Var!

Afganistan’ın birçok bölgesini hızlı bir şekilde ele geçiren Taliban, Kabil’in kenar mahallelerine girmeye başladı. Şehirde panik ve kaos ortamı yaşanırken Afganistan İçişleri Bakanlığı, Taliban’ın başkente girmesinin ardından, yönetimin devri için müzakerelere başlanacağını duyurdu.

Taliban Kabil'e Girdi, Afganistan'dan Son Dakika Gelişmeleri
Taliban Kabil’e Girdi, Afganistan’dan Son Dakika Gelişmeleri

ABD’nin Afganistan’dan çekilmesi ile birlikte Taliban, son olarak Afganistan’ın başkenti Kabil’i ele geçirmek üzere harekete geçti. Reuters’ta yer alan son dakika gelişmesine göre, Taliban ülkenin başkenti Kabil’e her yönden girmeye başladı. AFP’de yer alan son dakika gelişmesine göre, ise Taliban savaşçılarına Afgan’ın başkenti Kabil’in kapılarında kalmaları talimatı verildi.

Afganistan İçişleri Bakanlığından Açıklama!

Afganistan İçişleri Bakanlığı, Taliban’ın başkente girmesinin ardından, yönetimin devri için müzakerelere başlanacağını duyurdu. Afganistan İçişleri Bakanı Abdul Sattar Mirzakwal yaptığı açıklamada, Taliban’ın militanlarına Kabil’e girmekten çekinmelerini emretmesi üzerine geçici bir hükümet kurulacağı ve bu geçiş hükümetine “barışçıl bir güç transferi” olacağını söyledi. 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et