“Tabutta Rövaşata ” Bir Toplu zulüm hikayesi

1996 yılında Derviş Zaim tarafından çekilen yürek burkan hikayelerle dolu etkileyici bir filmdir.Mahsun karakterinde Ahmet Uğurlu Rumelihisarı’nı mesken tutmuş işsiz, güçsüz ve kimsesiz bir adamdır.Sahip olduğu arkadaşlarının hepsi balıkçıdır.Sabahçı kahvelerinde bir bardak çayı bile zor içen Mahsun’un en yakın arkadaşı Sarı’da donarak bir kayıkçı teknesinde ölür.

Ayşen Özdemir

Otomobillere ilgili olan Mahsun araba hırsızlığından defalarca yakalanır.Donmamak için araba çalar.Toplumun dışladığı hor gördüğü ve zulüm ettiği bu karakterin hikayesi ibretlik ve ders çıkarılacak metaforlarla doludur.Çekildiği tarih itibariyle o dönemde istanbul’un görüntüsünü, modasını, konuşama tarzını ve genel havasını ruhunuzda hissedebileceğiniz karanlık bir film.

Tabutta Rövaşata “Ahmet Uğurlu”

Baba Zula ve Yansımalar adlı grupların müziklerini yaptığı “Tabutta Rövaşata” filmi Derviş Zaim’in üçüncü filmidir. Filmin müzikleri sokak tiyatrocularından tutunda televizyon programlarına kadar çoğu yerde kullanıldı Ayrıca Derviş Zaim “Filler ve Çimen”,”Cenneti Beklerken” ve “Gölgeler ve Suretler” filmlerinin de yönetmen ve senaristidir.

Ahmet Uğurlu

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et