Süper Lig’den Düşen Takımlar Belli Oldu

Süper Lig’de küme düşen takımlar

Süper Lig’de Denizlispor’un ardından Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Ankaragücü de lige veda etti.

Son haftayı bay geçecek Büyükşehir Belediye Erzurumspor, konuk olduğu Aytemiz Alanyaspor’u 3-2 yenmesine rağmen küme düşmekten kurtulamadı.

Deplasmanda Kasımpaşa’ya 3-1 yenilen MKE Ankaragücü de averajla kümede kalma mücadelesi veren rakipleri Gençlerbirliği ve Hes Kablo Kayserispor’un gerisinde kalarak TFF 1. Lig’e düştü.

Gençlerbirliği umutlarını korudu

Süper Lig’in 41. haftasında Kasımpaşa’ya yenilen MKE Ankaragücü küme düşerken, başkentin bir diğer temsilcisi Gençlerbirliği ise Göztepe’yi mağlup ederek ligde kalma umudunu son haftaya taşıdı.

  

Deplasmanda Kasımpaşa’ya 3-1 yenilen MKE Ankaragücü’nün bitime bir hafta kala küme düşmesi kesinleşti.

Gençlerbirliği ise sahasında 2-0 geriye düştüğü maçta Göztepe’yi 5-3 mağlup etti. Rumen futbolcu Bogdan Stancu’nun üç gol atarak yıldızlaştığı maçtan galibiyetle ayrılan kırmızı-siyahlılar, son haftaya umutlu girdi.

Gençlerbirliği son hafta deplasmanda Trabzonspor’u yenerse puanını 41’e çıkaracak. Hes Kablo Kayserispor’un da son maçında Fenerbahçe’ye yenilmesi durumunda puanlar eşitlenecek.

Gençlerbirliği, ikili averajda Hes Kablo Kayserispor’a karşı üstün durumda. Rakibini Ankara’da 3-2 mağlup eden Gençlerbirliği, Kayseri’de oynanan maçtan ise 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Son hafta Kayserispor yenilir, Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü kazanırsa üçlü averaj devreye girecek. Kayserispor, Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü’nün kendi aralarında oynadıkları maçlar dikkate aldığında üç takımın 5 puanı buluyor, averajda da eşitlik söz konusu.

Bu durumda 3 takım arasındaki maçlarda 7 golle en çok golü atan Gençlerbirliği, kümede kalacak.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et