Süleymancılardan Sonra Çocukları Bu Kez Adalet Yaktı

Süleymancılar Cemaati’nin yurt yangını davasında yurt müdürü Cuma Ali Genç ve dernek başkanı İsmail Uğur adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 11 çocuğun öldüğü yangının davasında hiçbir tutuklu sanık kalmadı.

Aladağ’da Süleymancılar Cemaati’nin yurt yangını davasında yurt müdürü Cuma Ali Genç ve dernek başkanı İsmail Uğur adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yangında 11’i kız çocuğu biri yurt görevlisi 12 kişi hayatını kaybetmişti. Davada hiç tutuklu sanık kalmaması üzerine, yangında ölen Sümeyye Yetim’in babası Ahmet Yetim, mahkeme heyetine tepki gösterdi. Davayı izleyen Sosyal Haklar Derneği avukatı Can Atalay da karara karşı çıktıklarını belirterek, davanın takipçisi olacaklarını bildirdi.

Adana’nın Aladağ ilçesinde, 11’i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 22 öğrencinin de yaralandığı, Süleymancılar cemaatine ait kız yurdu yangını faciasıyla ilgili haklarında 15’er yıla kadar hapis cezası istenen 14 sanık 7’in kez hakim karşına çıktı. Kozan Ağır Ceza Mahkemesi’nde, bugün görülen davanın 7’nci celsesine ölen ve yaralanan çocukların aileleri katıldı.

Aladağ’da 29 Kasım 2016 tarihinde, ortaokulda okuyan kız öğrencilerin kaldığı Süleymancılar cemaatine ait yurtta çıkan yangında; eğitmen Fatma Canatan, öğrenci Sare Betül Genç, 8’inci sınıf öğrencileri Sema Nur Aydoğdu, Zeliha Avcı, Sevim Köylü; 7’nci sınıf öğrencileri Gamze Bagir, Sümeyye Yetim, İlknur Maden, 6’ncı sınıf öğrencisi Nurgül Pertlek ile 5’inci sınıf öğrencileri Bahtınur Baş, Tuğba Aydoğdu ve Cennet Karataş yaşamını yitirmişti.

TUTUKLU SANIK KALMADI

14 sanıklı davada yurt müdürü Cumali Genç ve Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur tutuklu yargılanıyordu. Bugünkü duruşmada Cumali Genç ve İsmail Uğur adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Dernek yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç ve yurt çalışanı Mahmut Deniz de, daha önceki duruşmalarda serbest bırakılmıştı.

12 kişiye mezar olan yurt ise yıkılırken, 14 sanıklı davada hiçbir tutuklu yargılanan sanık kalmadı.

 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et