Srebrenitsa Soykırımı ve Mavi Kelebekler

Günümüzden tam 28 yıl önce Avrupa’nın ortasında yaşanan Srebrenitsa katliamı, iki yüzlü Avrupa’nın, atılan insan hakları nutuklarının ve demokrasi söylemlerinin yalanlarla dolu içeriğini gözler önüne seriyor. En az 8372 insanın katledildiği ve İkinci Dünya Savaşı sonrasında yaşanan bu büyük soykırım, Birleşmiş Milletler’in bölge halkını silahsızlandırması ve bölgenin güvenli bölge olarak ilan edilmesiyle Ratko Mladić’in komutasındaki katillerle birlikte elini kolunu sallayarak şehre girmesiyle gerçekleşmiştir.

Srebrenica Massacre
Srebrenitsa Katliamı

8372 rakamı bu katliam için çok az bir rakamdır çünkü sadece Srebrenitsa şehrinde 60.000 kişi bulunmaktaydı. 27 yıl geçmesine rağmen hâlâ kayıplar bulunamamakta, toplu mezarlar gün yüzüne çıkartılmayı beklemektedir. Müslümanlara kadın erkek demeden işkence edilmiş, erkekler acımasız yöntemlerle öldürülmüş, kadınların çoğuna tecavüz edilmiş ve onlardan Sırp çocukların doğması sağlanmıştır. Bu katliamdan çocuklar ve yaşlılar da kurtulamamıştır. Bu katliama tüm Avrupa sessiz kalmış, hiç bir şey yapmamıştır.

Mavi Kelebeklerin Ortaya Çıkardığı Gerçekler

Srebrenica Blue Butterflies
Srebrenitsa Mavi Kelebekler

Bosna Hersek, soykırım gerekçesiyle Birleşmiş Milletler’e başvurduğunda ellerinde kanıt olarak gösterebilecekleri hiç bir şey yoktu çünkü Sırplar mezarlar bulunmasın diye çok derine iyi bir şekilde masum insanların cesetlerini gizlemişlerdi. Bu yüzden bu başvuru BM tarafından reddedildi. Bu mezarları ortaya çıkartan Mavi Kelebekler olacaktı. Mezarların üstünde yetişen ve Ölü Çiçekleri olarak bilinen bir çiçek türünden beslenen bu mavi kelebekleri takip eden Boşnaklar, toplu mezarları ortaya çıkardılar. Böylece, Avrupa’da gerçekleştirilen en büyük toplu kıyımlardan ikincisi dünyaya duyurulmuştur.

Soykırım Hakkında Dehşet Verici Detaylar

Srebrenitsa Toplu Mezarlar
Srebrenitsa Toplu Mezarlar

Srebrenitsa, ülkede insanların Sırplı katillerden kaçarak sığındıkları bir yer hâline gelmişti. Açlıkla, hastalıkla mücadele etmelerinin yanı sıra ellerindeki tüm silahlar da güvenlik gerekçesiyle Birleşmiş Milletler tarafından toplanmıştı. Hiç kimsenin doğru düzgün karşı koyamadığı şehre Sırpların girip katliam gerçekleştirmenin resmen önü açılmıştı. Avrupa buna hem ön ayak olmuş hem de göz yummuştu. Birleşmiş Milletler’in Boşnak Müslümanları savunmak için tek yaptığı hareket, şehrin üzerinde öylesine uçurduğu iki tane F 16 uçaklarıydı.

Asıl dehşet verici hikâye, Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün Hollandalı Komutan Thom Karremans önderliğinde kendisine sığınan 25.000 mültecinin Sırplara teslim edilmesiydi.

İslamofobik Avrupa’da Krematoryumlar…

Remember Srebrenica
Srebrenitsa’yı Unutma

Avrupa Birliği, Hristiyan birliği olarak da anılıyor. Bu birlik, politikaları gereği islamafobiyi destekleyen açıklamalar ve Müslüman karşıtı siyasîleri desteklemeleriyle Müslümanlar’a karşı gerçekleştirilen her türlü soykırıma ve şiddete fon sağlıyor. Soykırım politikaları sadece bundan ibaret değil.  3 asır öncesinde de, yani sömürgecilik dönemlerinde Afrika ve Asya’da milyonlarca kişinin ölümünden sorumlu olan Avruplalılar arasında Belçika Kralı II. Leopold, Kongo’da Kauçuk ve fildişi ticareti yapmak için on milyon kongoluyu katletmiştir. Sadece insanlara karşı işlenmeyen bu suçlar arasında sırf dişlerinden süs eşyası yapılmak için katledilen filler de yer almaktadır. Sömürgeciliklerinin yanında katliamları, soykırımları ve iki yüzlülükleriyle bilinen Avrupalılar, bu katliamlardan kişileri sorumlu tutarak sıyrılmaya çalışsalar da kanlı tarihleri üzerinde kurdukları sözde medeniyetin izlerinde bugün turizm yaparak bundan para kazanmanın yollarını aramaktan çekinmemektedirler. İnsanlık ayıplarının ve insanlara karşı işlenen suçların baş sorumluları olan Avrupalı devletlerin insan hakları ve demokrasi üzerinde dünyaya nutuklar atması oldukça ironiktir. İslamafobiyi tırmandırmayı maharet sayan Avrupalı siyasetçiler kendi insanlarını da öldürmekten geri kalmıyorlar. İslamfobi yüzünden Almanya’da, Fransa’da ve Belçika’da öldürülen Türklerin sayısıda azımsanacak ölçütlerde değil. Srebrenitsa’da kurulan krematoryumlar da İkinci Dünya Savaşı’ndan bir ders çıkaramayan Avrupalıların ikinci utanç belgesidir. Bu soykırımlardan dolayı hiç bir sorumluluk kabul etmeyen veya ülkeleri suçlamayan Avrupalı devletler, sözde barış ve huzur için kurulan Birleşmiş Milletler de dahil olmak üzere hiç bir gücü etkin bir şekilde kullanmamakta ve bu ayıplara soğukkanlı bir biçimde seyirci kalmaktadır.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et