Son Dakika: Yıldız Tilbe Hakkında Suç Duyurusu! Attığı Tweete Tepki Yağdı..

Yıldız Tilbe’nin attığı tweet neydi? Neden olay oldu? Sözünü geri çekti mi? Hayranları tarafından kınandı.. Hayvan Hakları Komisyonu açıklamasında neler söyledi? İşte bu soruların yanıtları merak edilenler ayrıntılarıyla haberimizin devamında…

Yıldız Tilbe’nin bulunduğu bölgede saldırgan köpek gruplarının insanlara saldırmasıyla ilgili yaptığı açıklamada attığı tweet olay oldu. Bursa Barosu duruma müdahale ederek Yıldız Tilbe hakkında suç duyurusunda bulundu.

İşte Tepki Toplayan O Tweet…

Tilbe’nin Twitter Hesabından Paylaştığı Tepki Toplayan Yorumu

Yıldız Tilbe, Twitter hesabı üzerinden yaptığı ve sokaklarda başı boş gezen köpek gruplarına “zehirli et verilmesi” gerektiğini söylediği paylaşımla sosyal medyanın odak noktası haline geldi.

Kendisi de birçok hayvana ev sahipliği yapan Tilbe, yaptığı paylaşım üzerine pişman oldu ve açıklamasını yeniledi. Tehlikeli sokak hayvanlarına karşı zehirletilsin demek istemediğini itlaf edilsin demek istediğini ve saldırgan olmayanlar için de barınakların kurulması gerektiğini ifade ederek aslında kötü bir niyetinin olmadığını belirtmeye çalıştı. İnsan hayatının bir yerde çok büyük öneminin olduğunu düşündüğünü ve hayvanların canına kıymanın kötü bir davranış olduğunu da belirten Tilbe’nin açıklamaları kafa karıştırdı.

Tepkiler Üzerine Sözünü Geri Çekti!

Saldırgan Hayvanlara Karşı Zehirletilsin Diyen Tilbe’nin Yeni Açıklaması

Yıldız Tilbe daha sonra bir özür mesajı paylaştı: “Kalbini istemeden kırdığım köpek sahibi insanlar için çok özür dilerim. Yakınlarını köpek saldırısında kaybeden, yüreği dağılan insanlardan da özür dilerim. Kırıldığım insanları da Allah’a havale ettim bundan sonra.”

Özür mesajına rağmen Tilbe’ye yönelik tepkiler devam etti.

Bursa Barosu Duruma Müdahale Etti! Hayvan Hakları Komisyonu’ndan Gerekli Açıklama Geldi..

Suç duyurusu dilekçesini Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun ile Hayvan Hakları Komisyonu üyesi Av. Candaş Bulut verirken, komisyon tarafından yapılan basın açıklamasında, “Düşünen bir varlık olarak sadece insan olduğumuz için doğadaki diğer canlılar üzerinde üstün bir bakış açısına sahip olduğumuzu düşünmememiz bununda toplumsal barışı sağlayamayacağı gerçeği ile karşı karşıya olduğumuzu görebilmemiz gerektir.” denildi.

Hayvan Hakları Komisyonu açıklamasının devamında ”Twitter’da paylaşım yaparak hayvanları ve hayvan seven vatandaşları hedef gösteren şahıs hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu ve ilimizde bu tarz paylaşımlar yapanlar hakkında da ilgili mercilere suç duyurusunda bulunulacağını kamuoyuna saygıyla duyuruyor, resmi makamları hayvanlar aleyhine yürütülen bu propaganda konusunda ivedilikle önlem almaya ve hayvanların yaşam hakkını korumak için yasaları uygulamaya davet ediyoruz!” ifadelerine yer verdi.

Ünlü İsimlerden de Yanıt Geldi..

* Ajda Pekkan: “Savaşa karşı ve şiddete karşı duruşumuzu, hayatın her alanında ve her canlıya yapılacak vahşete ve baskıya karşı da göstermemiz gerekiyor. Gerçekten çok üzgünüm. Mazlumları hedef alan hiçbir ölüm fermanına sessiz kalamam. Bizler yaşatmak için varız. Sokak hayvanları sahipsiz değildir.”

* Başak Dizer Tatlıtuğ: “Siz hiç zehirli et yüzünden saatlerce kan kusarak, bağırarak ölen bir köpek gördünüz mü? Vicdanınızdan utandık. Çözüm bu mu olmalı? Yoksa toplu kısırlaştırmak, rehabilite etmek ve sayılarını azaltmak mı? Zaten maksimum 10 sene yaşayan bir hayvandan bahsediyoruz. Bu sorun 20 senede kısırlaştırma ile biterdi şeklinde ifade etti.

Doğa da yaşayan her canlıya saygı duyulması gerektiği ve hukuk ve yasalar çerçevesinde kanıtlanmıştır. Onların da yaşama hakları olduğunu ve ve bu yaşama haklarına müdahale edilmemesi gerektiğini bilmeliyiz.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et