Son Dakika… Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal Görevden Alındı

200 baz puan faiz artırması sonucu Naci Ağbal gece yarısı apar topar görevden alındı.Yerine Şahap Kavcıoğlu atandı

Görevden alınan Merkez Bankası Başkanı Ağbal’dan ilk açıklama: Cumhurbaşkanımıza atadığı tüm görevlerden dolayı teşekkür ederim

Dün gece Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alınan Naci Ağbal, Twitter üzerinden yaptığı ilk açıklamasında “Sayın Cumhurbaşkanımıza Merkez Bankası Başkanlığı dahil bugüne kadar uygun görerek atadığı tüm görevlerden dolayı teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

4.5 ay önce göreve getirilen Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan Resmi gazete kararı ile görevden alındı.

“ŞÜKRANLARIMI ARZ EDİYORUM”

Ağbal, Twitter hesabı üzerinden yaptığı ilk açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımıza Merkez Bankası Başkanlığı dahil bugüne kadar uygun görerek atadığı tüm görevlerden dolayı teşekkür ederim. Bugün itibariyle görevden alınmam nedeniyle de şükranlarımı arz ediyorum. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.

YENİ TCMB BAŞKANININ ÖZ GEÇMİŞİ

Bayburt’ta 23 Mayıs 1967’de doğan Kavcıoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi.

İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü denetim uzmanı olarak bitiren Kavcıoğlu, İngiltere Hastings College’ta işletmecilik üzerine eğitim gördü.

Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamlayan Kavcıoğlu, Esbank TAŞ ve Türkiye Halk Bankası AŞ’de çeşitli görevlerde yer aldı.

26. dönem Bayburt milletvekili olan Kavcıoğlu, evli ve 3 çocuk babası.

DİKKAT ÇEKEN DETAY

Ağbal’ın Twitter profilinde yazan “Merkez Bankası Başkanı” ibaresini hemen “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Eski Başkanı” olarak değiştirmesi dikkatlerden kaçmadı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et