Son Dakika… İzmir Depreminde Can Kaybı 91 Yaralı Sayısı İse 994 Yükseldi.

İzmir depreminde son durum: 91 can kaybı, 994 yaralı

Ege Denizi’nde 30 Ekim Cuma günü merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 91’e yükseldi, yaralıların sayısı ise 994’ü buldu.

Depremde en çok hasar alan yerler Seferihisar ve Bayraklı ilçeleri olurken, çöken binaların 8’inde arama çalışmaları devam ediyor. Öte yandan bölgede artçı depremler de sürüyor.

Geçen cuma günü saat 14.51’de İzmir’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Depremde can kaybı 91’e yükseldi,yaralanan 994 kişiden 155’inin tedavisi ise devam ediyor.

Yoğun bakımdaki 8 yaralının dördünün durumunun ise ağır olduğu bildirildi.

Bölgede devam eden müdahale ve iyileştirme çalışmaları AFAD, JAK, STK’lar ve belediyelerden toplamda 7 bin 875 personel, 21 arama kurtarma köpeği ve 1090 araç ile yapılıyor.

58 BİNA İÇİN ACİL YIKIM KARARI

Açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, acil yıkılması gereken bina sayısının 58 olduğunu söyledi.

Kurum, “Az hasarlı 397, orta hasarlı 66 binamız var” dedi. Kurum 6 binadaki arama kurtarma çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

5 MİLYON LİRALIK ÖDENEK

Aile Çalışmave Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise şu bilgileri verdi:

“Bakanlık olarak psiko-sosyal destekten sorumluyuz. Çadır alanlarında vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Bakanlık personelimiz ile kesintisiz iletişim halindeler. 5 milyon lira daha yardım ödeneği aktaracağız. 1500’ü aşkın vatandaşımızla görüşmüş durumdayız. Deprem nedeniyle konuyu yıkılan vatandaşlarımıza hane başı 30 bin TL yardım yapılacak.İkinci el malzeme bağışı yapılmamasını istiyoruz, vatandaşlarımıza yeni malzeme yardımı yapıyoruz.”

AFAD, deprem sonrasında, büyüklüğü 4´ün üzerinde 43 artçı olmak üzere, toplam 1044 artçı sarsıntı yaşandığını bildirdi. Yapılan açıklamada, “SAKOM´dan alınan bilgilere göre 85 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 962 vatandaşımızdan 743´ü taburcu edilmiş olup, 219 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. İzmir´de halen 8 binada arama kurtarma çalışması yürütülmektedir” denildi.

Dün saat 10.05’te merkez üssü Kuşadası Körfezi olan 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD Koordinasyon Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, şunları söyledi:

  17 binadan dokuzunda çalışmalar tamamlandı. Sekiz binada arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Doğanlar Apartmanı, Yağcılar Apartmanı, Emrah Apartmanı (iki bina), Rıza Bey Apartmanı, Yılmaz Erberk Apartmanı, Barış Sitesi (iki bina)…

 2 bin 76 arama-kurtarma personeli çalışmalarını sürdürüyor. 1000’e yakın hasar tespit uzmanı sahada görev yapıyor.

26 BİNA ACİL OLARAK YIKILACAK

  Tsunami sonrası 19 tekne battı, 23 tekne kurtarıldı.

  Bornova’da dört ağır hasarlı bina, bir orta hasarlı bina; Bayraklı’da altı yıkık bina, yedi acil yıkılacak bina ve dokuz bina ağır hasarlı, üç bina da orta hasarlı olarak tespit edilmiş durumda. Seferihisar’da herhangi bir yıkık ağır hasarlı binamız yok.

 3 bin 880 çadır kurulacak, bin 500’e yakını kuruldu. Hasarlı binalar hariç bölgede elektrik ve doğalgaz kullanımı başladı.”

DOĞANLAR APARTMANI’NDAN 3 CANSIZ BEDEN

İzmir’i vuran depremde yıkılan 7 katlı Doğanlar Apartmanı’nın enkazından 3 kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

Seferihisar açıklarında cuma günü meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremde yıkılan 7 katlı Doğanlar Apartmanı’nın enkazında sürdürülen arama-kurtarma çalışmalarından acı haber geldi. Ekipler, saat 09.30 sıralarında enkaz altından 3 kişinin cansız bedenini çıkardı.

Doğanlar Apartmanı’nın enkazından şu ana kadar 14´ü sağ toplam 24 kişi çıkarıldı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et