Somali’de Bombalı Saldırı! 2 Türk 76 Kişi Öldü

Somali’nin başkenti Mogadişu’da patlatılan bir araba bombası en az 76 kişiyi öldürdü. Türkiye’nin Somali Büyükelçiliği, saldırıda 2 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Patlamanın şehrin en çok kullanılan dörtyol ağızlarından birinde meydana geldiği belirtildi.

Reuters’a konuşan ambulans servisi sahibi Abdikadir Abdirahman Haji Aden, “Şu ana kadar 76 ölü insan taşıdık ve 61 de yaralı var. Benim görüşüme göre ölü sayısı kesinlikle artacak” dedi.

Saldırıyı henüz hiçbir grup üstlenmedi ancak bölgede Eş-Şebab terör örgütünün saldırılar gerçekleştirdiği biliniyor.

Britanya BBC’nın aktardığına göre görgü tanıkları olay yerinin “kan gölüne döndüğünü” ifade etti. Sakariye Abdükadir isimli bir görgü tanığı, “Her yerde dağılmış cesetler gördüm. Bazıları tanınmayacak derecede yanmıştı” dedi.

Somalili milletvekili Muhammed Abdirizak ölü sayısının 90’dan fazla olduğunu ifade etti ancak bu bilgi doğrulanmadı.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Mogadişu’da meydana gelen hain terör saldırısında hayatını kaybeden iki vatandaşımıza ve diğer masum Somalili kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kardeş Somali’nin daima yanında olacağız. Teröre karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” ifadesini kullandı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et