Sokak Köpeklerini Zehirleyenler 10’ar Yıl Hapis Cezası Aldı!

Ankara Batıkent’te Çok Sayıda Sokak Köpeğini Çocuk Parkında Zehirleyerek Öldürmüşlerdi! 10’ar Yıl Hapis Cezası ve 15’er Bin Lira Para Cezası Aldılar!

Ankara Batıkent’te geçtiğimiz yıl 12 Nisan tarihinde 17 köpek çocuk parkında tavuk eti ile zehirlenerek katledilmişti. Sosyal medya’da büyük tepki çeken olayı araştıran polis, 3 şüpheliyi tespit etmiş ve haklarında soruşturma başlatmıştı. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis 3 kişinin organize bir şekilde köpekleri zehirlediğini tespit etti. 17 Köpeği öldürdükleri için 3 sanık hakkında Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2019/250 Esas sayılı dosyasında görülen dava da bugün karar çıktı.

Ankara Batıkent Köpek Katliamı Cezaları Verildi
Ankara Batıkent Köpek Katliamı Cezaları Verildi

Ankara’da Yenimahalle ilçesi Batıkent Semti Turgut Özel Mahallesi’nde, 17 köpek zehirlenerek öldürülmüştü. 3 sanık hakkında yapılan araştırmalar sonucu köpeklerin; Musa D., Levent Ö. ve Aydın G. tarafından zehirli tavuk verilerek, öldürüldüğü ortaya çıktı. Gözaltına alınan 3 kişi, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkemece adli kontrol çerçevesinde, haftada 1 gün imza atma şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara Köpek Katliamı
Ankara Köpek Katliamı

10’ar Yıl Hapis 15’er Bin Lira Para Cezası Aldılar

Soruşturma sonunda haklarında “sahipli hayvanı öldürmek suretiyle mala zarar verme” ve “çevreyi kasten kirletmek” suçlarından dava açılan 3 kişinin yargılanmasına devam edildi. Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz 3 sanığa, 10’ar yıl hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, hükümle birlikte 3 sanığın da tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Ankara Köpek Katliamı Mahkeme Kararını Verdi
Ankara Köpek Katliamı Mahkeme Kararını Verdi

“Karar Emsal Niteliğinde”

Hayvanseverler ise kararın emsal niteliğinde olduğunu yasal düzenleme olmasa bile farklı suçlardan büyük cezalar alınabileceğini ifade ediyor. Böylelikle meclisten yasal bir düzenleme geçmeden de suçlular cezalarını çekebilecek.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et