Skandal Reklam Filmi Arap TV Kanallarında

Satılık vatandaşlık arap kanallarında Skandal reklam filmi meclis gündeminde

Sosyal medyada büyük tartışma yaratan ve Arap ülkelerinde 250 bin dolar gayrimenkul alımına Türk vatandaşlığı verilmesinin tanıtıldığı reklam filmi Meclis gündemine taşındı.

250 bin dolara vatandaşlık verilmesi uygulamasının Arap ülkelerinde tanıtımının yapıldığı skandal reklam filmi Meclis gündemine taşındı. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Meclis’e verdiği soru önergesinde Türk vatandaşlığı promosyon olarak mı pazarlanıyor?” diyerek TBMM’ye önerge verdi.

Öztunç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını reklam vererek pazarlamaya çalışmanın, manevi değerlerimize ve ulus bilincine zarar verdiği yönündeki eleştirilere katılıyor musunuz?” diye sordu.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan’ın haberine göre, Öztunç, “Bugün 250 bin dolar tutarında konut alan bir yabancı Türk vatandaşı olmaya hak kazanmaktadır. Türk vatandaşlığının ticari bir malzeme gibi Arap ülkelerindeki TV’lere reklam verilerek pazarlaması Türklük gururunu da incitmektedir” dedi.

NE OLMUŞTU?

250 bin dolarlık gayrimenkul satışıyla vatandaşlık verileceği tepkilere neden olmaya devam ederken, tartışmalara konu olan promosyonun hazırlanan reklam filmleri ile Arap kanallarında yayınlandığı ortaya çıkmıştı.

Tartışmalara neden olan “promosyon vatandaşlık” için hazırlanan reklam filminin Arap ülkelerinde yayına verildiği öğrenildi.

Reklam filmin ortaya çıkmasının ardından söz konusu video sosyal medyanın en çok paylaşılan videolarından biri olurken, tepkileri de beraberinde getirmişti.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et