Sifil’in Yılmaz Özdil’i Neden Hedef Gösterdiği Anlaşıldı

Yılmaz Özdil’den dikkat çeken Ebubekir Sifil mesajı: Neden saldırdığı belli oldu

Geçtiğmiz günlerde Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Ebubekir Sifil; Sözcü yazarı Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman’ı hedef göstererek, “Cesetleri camilere sokulmasın, cenazeleri kılınmasın” demişti. Özdil bir paylaşım yaparak, “Sifil efendinin neden durup dururken korkunç iftiralarla bize saldırdığı anlaşıldı…” ifadelerini kullandı.

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Ebubekir Sifil‘in hedef gösterdiği TELE 1 sunucusu Cüneyt Akman, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Sifil’in neden kendilerini hedef gösterdiğine ilişkin, “Malum şahısların bize kinlerinin dinî değil Cem Yılmaz’ın deyimiyle “tamamen duygusal” olduğunu gözlerinizle görün” ifadelerini kullandı. 

Paylaşımına, Sifil’in hedef gösterdiği bir diğer kişi Yılmaz Özdil’i de etiketleyen Akman, Murat Ağırel‘in Yeniçağ gazetesindeki, “Bunlar İslam komiserleridir” başlıklı yazısını referans gösterdi.

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil ise Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Sifil efendinin neden durup dururken korkunç iftiralarla bize saldırdığı anlaşıldı…” dedi.

SİFİL NEDEN HEDEF GÖSTERDİ?

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, “Bunlar İslam komiserleridir” başlıklı bugünkü yazısında, Ebubekir Sifil’in bağlantılarına ilişkin önemli bir yazı kaleme aldı. 

Ağırel, “Ebubekir Sifil Efendi 2014 yılında Bir vakıf Kurmuş. Vakfın adı; İslami İlimler Eğitim Araştırma ve Hizmet Vakfı. Kısa adı İSEGAH…” ifadelerini kullandığı yazısında şu tespitlerde bulundu:

“Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Ebubekir Sifil’in Sözcü yazarı Yılmaz Özdil ve TELE 1 sunucusu Cüneyt Akman’la ilgili Diyanet’e seslenip “Cesetleri camilere sokulmasın, cenazeleri kılınmasın” çağrısı yapmıştı hatırlarsanız…

Daha sonrasında Ayasofya’nın baş imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın’dan destek geldi. 
“Ebubekir Sifil hoca doğru söylemiş. Ancak bendenizi asıl düşündüren şudur: İslâm diyarı olmasıyla övündüğümüz şu ülkede birilerinin İslam’a kolayca dil uzatabilmesidir. Allah Müslümanları aziz eylesin” ifadelerini kullandı.  

VAKIFTAKİ DİKKAT ÇEKEN İSİMLER…

Ebubekir Sifil Efendi 2014 yılında Bir vakıf Kurmuş. Vakfın adı; İslami İlimler Eğitim Araştırma ve Hizmet Vakfı. Kısa adı İSEGAH… 

Bu vakfın kurucuları arasında da Mehmet Muhlis Turan, Şevket Demir, Burhanettin Çağırıcı, Abdurrahman Emin Üstün ve Ahmet Örcün bulunuyor.

Mehmet Muhlis Turan Mavi Marmara gemisinde olan kişilerden.  

Hatta Feyz Dergisinde “Gazze Yolunda Neler Yaşadık” başlıklı bir söyleşide de “Ben şahsen İsmail Çetin Efendi’yi çok geç tanıdığım için çok hayıflandım. Keşke hocam (Ebubekir Sifil) daha önce bizi götürmüş olsaydı, bir türlü nasip olmadı” demişti… 

Abdurrahman Emin Üstün ise faizsiz ev verdiğini söyleyen Eminevim adlı firmanın kurucusu. Geçen yıl vefat etmişti.”

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et