Sibel Ünli İntiharı! Yoksulluk Nedeniyle Genç Öğrenci İntihar Etti!

Sibel Ünli Yemekhane Kartımda 1 Lira Var Demişti!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi Sibel Ünli için ailesi kayıp başvurusunda bulunmuştu. Ne yazık ki bu Samatya’da sahilde önce çantası sonra ise cesedi bulundu. Sibel Ünli’in son paylaşımında ise “Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var” dediği sonrasında 1 lira ile karnımı doyurabilir miyim diye sitem ettiği öğrenildi.

Sibel Ünli, Sibel Ünli İntiharı
Sibel Ünli, Sibel Ünli İntiharı

Samatya Sahili’nde, kayalıkların üzerinde çanta gören çevredekiler durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çantanın iki gün önce hakkında kayıp başvurusunda bulunulan 20 yaşındaki İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3. sınıf öğrenicisi Sibel Ünli’ye ait olduğunu tespit etti. Sibel Ünli’nin cesedi incelenmesi için adli tıp morguna kaldırılırken, genç kızın yoksulluk nedeniyle iş aradığı, yeni yılda iş bulmak için dileklerde bulunulduğu öğrenildi.

Sibel Ünli İntiharı, Sibel Ünli
Sibel Ünli İntiharı, Sibel Ünli

Bir Haftadır Eylem Yapıyorlardı!

İÜ öğrencileri, yaklaşık bir haftadır, yönetimin, günde üç öğün olan indirimli yemek hakkını bir öğüne düşürmesine ve dönem başında yapılan yemekhane zammına karşı mücadele ediyor. Ekonomik kriz koşullarında cüzi miktardaki parayla yaşam mücadelesi verdiklerini ve krizin faturasının öğrenci ve emekçilere kesilmesine karşı olduklarını söyleyen öğrencilere karşı polis cop kullanmış ve rektörlüğe dilekçe vermelerine engel olmuştu.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et