Şevket Çoruh “Vicdanın Varsa Susamazsın…”

Ünü Oyuncu Şevket Çoruh Açıklamalarda Bulundu. Çoruh, “Çok şükür, yandaş medyanın bunca propaganda bombardımanına rağmen halkımız bu yandaş medyaya itibar etmiyor. Sadece medya değil sanatçı, iş insanı herkes ifade özgürlüğünün yanında olmalı ve lafını esirgememeli, lafta kalsa da bu bizim anayasal hakkımız. Vicdanın varsa susmazsın. Gevezeliğim o yüzden sanırım.” dedi.

Şevket Çoruh

Cumhuriyet gazetesinden Hilal Köse’nin Şevket Çoruh ile görüşmesini aktardı. Koronavirüs ve sanata dair açıklamalarda bulunan Sevket Çoruh şunları söyledi;

Şevket Çoruh Hilal Köse’nin Ülkemizin derdini de çeken bir aydın olarak, hiç başka bir ülkede yaşamak istediniz mi, isyan ettiğiniz oldu mu? sorusuna şu yanıtı verdi;

Ne başka bir ülkede ne de başka bir şehirde yaşamayı düşledim. Başka ülkelere yaptığım ziyaretlerden hep ülkemi özleyerek döndüm. Fıtratım bu. (Gülüyor.) Kızdığım, isyan ettiğim, mutsuz olduğum şeyleri bazen sosyal medyada dile getiriyorum, görüyorsunuzdur. Güzel şeyleri görmemek içinse kör olmak lazım. Yalnız olmadığımı görüyorum mesela. İnsanımızın mayasının hâlâ sıkı olduğunu görüyorum ne kadar ekşitmeye çalışsalar da… Zor günlerde kenetlenebildiğimizi görüyorum, çocukların güzel büyüdüğünü, akıllı bir neslin geldiğini görüyorum. Bakış açını değiştirirsen güzel şeyler orada duruyor, görürsün sen de.

Geçen günkü instagram yayınınızı dinledim. Türkiye için can acıtan meselelere de değindiniz. Mesela ifade özgürlüğü gibi. Gazetecilerin konuşması gerekirken susmasını eleştirdiniz. Neden susuyorlar sizce? Konuşmak neden zor?

İfade özgürlüğünün olmadığını söyleseniz bile kaç kişi sizi duyuyor, alternatif medya kanalları haricinde kaç TV, kaç gazete muhalefet yapabiliyor ya da muhalefet yapanlar yaptıkları için cezasız kalıyor? Medya üzerindeki baskı, sansür ve cezalar ortada, iktidar kendi gibi düşünmeyen herkesi cezalandırıyor, sonra dalga geçer gibi demokrasiden ve basın özgürlüğünden bahsediyor. İktidarın en büyük başarısı yaptıklarının tam tersi açıklamalar yapması ve bunu kendi yandaş medyasından gerçekmiş gibi empoze etmesi. Çok şükür, yandaş medyanın bunca propaganda bombardımanına rağmen halkımız bu yandaş medyaya itibar etmiyor. Sadece medya değil sanatçı, işinsanı herkes ifade özgürlüğünün yanında olmalı ve lafını esirgememeli,  lafta kalsa da bu bizim anayasal hakkımız.  Dünyanın dönmediğini söyletmiş engizisyon Galile’ye; dünya ise bunu hiç sallamadan dönmeye devam etmiş, değil mi? Sussak da susmasak da gerçekleri değiştiremiyorlar işte. Mıh gibi duruyor o gerçek ve günü geldiğinde hepsinin eline ayağına dolanıyor. Vicdan dediğin müessese dünyadaki bütün hukuk sistemlerinden kuvvetli bence. Vicdanın varsa susmazsın. Gevezeliğim o yüzden sanırım.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız…

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et