Sergey Lavrov Kimdir?

Sergey Lavrov Kimdir? Sergey Lavrov Kaç Yaşında? Sergey Lavrov’un Hayatı

Türkiye ile ilgili yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve Rusya Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenen Sergey Lavrov, tam adı ile Sergey Viktoroviç Lavrov, 21 Mart 1950’de Moskova’da dünyaya gelmiştir. Yaklaşık 16 yıldır ise Rusya Dışişleri Bakanı olarak görev yapmaktadır. Peki Sergey Lavrov Kimdir? Sergery Lavrov’un Hayatı…

Sergey Lavrov, Sergey Lavrov Kimdir,
Sergey Lavrov, Sergey Lavrov Kimdir,

Sergey Lavrov Kimdir?

Lavrov, 21 Mart 1950’de, Moskova’da, bir Ermeni baba ve Rus annenin çocuğu olarak doğmuştur. Annesi Sovyet Dış Ticaret Bakanlığı’nda çalışıyordu. Liseyi gümüş madalyayla bitirdi. Lavrov’un en sevdiği ders fizikti. Bu yüzden hem Ulusal Nükleer Araştırma Üniversite’si, hem de Moskova Üniversitesi Fizik ve Teknoloji Enstitüsü’ne girmek istiyordu; fakat sonradan Moskova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’ne girdi ve 1972’de oradan mezun oldu. Üniversitedeki yıllarında uluslararası ilişkilere çalıştı. Yakın zamanda Singalaca, Dvihei (Maldivler), İngilizce ve pek akıcı konuşamadığı Fransızca’yı öğrendi. Üniversiteye kabul edildikten sonra diğer öğrencilerle beraber bir aylığına Ostankino Kulesi inşasına yardım etmeye gitti. Lavrov, yaz tatillerinde Hakasya, Tuva ve Rusya Uzak Doğusu’na çalışmaya gitti. Üniversitenin üçüncü yılında Maria Lavrova ile evlendi.

Sergey Lavrov’un Kariyeri

1972 yılında Moskova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nden mezun oldu. 1972 yılında SSCB’nin Sri Lanka büyükelçiliğinde göreve başladı. 1976-1981 yılları arası SSCB Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Örgütler Dairesinde görev aldı. 1981-1988 yılları arası SSCB BM daimi temsilciliği 1.Sekreteri olarak görev yaptı. 1988-1990 yılları arasında SSCB Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Ekonomik İlişkiler Dairesi başkan yardımcılığı görevini yürüttü. 1990-1992 yılları arasında Rusya Dışişleri Bakanlığı Küresel Problemler ve Uluslararası Teşkilatlar Dairesi Başkanlığı görevini yürüttü. 1992-1994 yılları arasında Rusya Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevini yürüttü. 1994-2004 yılları arası Rusya’nın Birleşmiş Milletler’de daimi temsilcisi olarak görev yaptı. Son olarak 2004 yılında Rusya Dışişleri Bakanlığı görevine atandı.

2004 Yılından Beri Rusya Dışişleri Bakanı

16 Yıldır Rusya Dışişleri Bakanlığı görevini yürütüen Sergey Lavrov, 9 Mart 2004’te, Vladimir Putin, tarafından Dışişleri Bakanı olarak atandı. Sergey Lavrov görevi Igor Ivanov’dan devraldı. 21 Mayıs 2012’de Dmitri Medvedev tarafından aynı göreve tekrar atandı. Sergey Lavrov, selefleri gibi hem başarılı bir diplomat olduğu hem de politikayı halka hizmet amacıyla kullandığı için takdir edilir. Sert, güvenilir ve aşırı sofistike bir anlaşmacı olarak tanınır.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et