Şenol Bal Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?

Şenol Bal Kimdir ? Nereli ? Kaç Yaşında ?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Bal Kimdir ? Şenol Bal Kaç Yaşında ? Şenol Bal Nereli ? İYİ Partili Şenol Bal hakkında bilmek istedikleriniz newstr.net özel haberinde…

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Bal - Şenol Bal Kimdir ?
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Bal

Şenol Bal Kimdir ?

Şenol Bal şu anda İYİ Parti‘de Genel Başkan Yardımcılığını Üstlenmektedir. Daha önceden Öğretim Üyesi; Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İş İdaresi Bölümü’nü bitirdi.  Yüksek lisansını ve doktorasını Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Sitogenetik alanında tamamladı. Yüksek öğrenimine Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Botanik-Kimya Bölümü ve İzmir Yüksek Öğretmen Okulunda devam etti. Daha sonra kaydını Ankara’ya aldırarak Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümünden ve Anadolu Üniversitesi İş İdaresi Bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını ve Doktorasını Sitogenetik konusunda Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamladı. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Biyoloji ve Fen Bilgisi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi (Yrd.Doç.Dr.) olarak görev yaptı.

Şenol Bal Kimdir ?
Şenol Bal Kimdir ?

Çalışma Hayatına iki yıl süren öğretmenlikle başladı. Özel sektörde yedi yıl idareci olarak çalıştı. Daha sonra Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji ve Fen Bilgisi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak 1989, 2007 yılları arasında görev yaptı. Hücre genetiği, Fen Bilgisi ve Biyoloji Eğitimi ile ilgili yeni yaklaşımlar konularında çok sayıda yurt içi ve yurt dışı yayınlanmış bilimsel makaleleri bulunmaktadır.

Şenol Bal İYİ Parti
Şenol Bal İYİ Parti

Sivil Toplum kuruluşlarında aktif rol oynadı. Sosyal, kültürel, milli ve fikri konularda yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen çok sayıda sempozyum, panel ve konferanslara konuşmacı olarak katıldı.

Şenol Bal 23.Dönemde İzmir Milletvekili seçildi. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve Çocuk Hakları İzleme Komitesinde çalışmalarını sürdürdü. 25 Ekim 2017’de İYİ Parti Kurucusu oldu. İYİ Parti Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 27.Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. KİT Komisyonu üyesidir. Türk Ocakları Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüttü. Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği’nin kurulmasına öncülük etti. İngilizce bilen ve aynı zaman öğretim görevlisi olan Şenol Bal, evli ve 2 çocuk annesidir.

Şenol Bal Nereli ? Kaç Yaşında ?

Şenol Bal, 2 Ekim 1956’da Bursa’da doğdu. Babasının adı Vedat, annesinin adı Nurhayat’tır. Şenol Bal şu anda 63 yaşındadır.

 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et