Şekersiz ve Katkı Maddesiz Doğal Limonata Tarifi

Sıcak havalarda içinizi ferahlatacak C vitamini deposu, katkısız ve şeker ilavesiz bir limonata tarifi sizlerle…

Limon; A, B, C, E vitaminlerini, potasyum, demir, kalsiyum ve magnezyum minerallerini içerir ve tam bir vitamin ve mineral deposudur. Ayrıca içeriğindeki sitrik asit nedeniyle enzim aktivitesini artırıp karaciğeri temizler. Dolayısıyla toksik maddelerin atılımını hızlandırır, ödem atımına yardımcı olur ve bu sayede kilo kaybını da destekler. Portakal C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini korur. Taze nane tüketimi ile huzursuz bağırsak sendromunda azalma, hazımsızlığı giderme, antibakteriyel özelliği sayesinde ağızda oluşabilecek kötü kokuların giderilmesine yardımcı olmakta. Böylece ağız ve diş sağlığımızı korumaya destek olmaktadır.

Şimdi tarifimize geçelim…

Malzemeler:

– 1 limon
– 2 orta boy portakal
– 3 yaprak taze nane
– 4 yemek kaşığı bal
– 2 litre soğuk su

Yapılışı:

Buzlukta 1 gün önceden beklettiğimiz limon ve portakalları blenderdan geçiriyoruz. İçerisine balı ve naneleri ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Oluşan karışımı derin bir kaba alıp içerisine 2 litre soğuk su ilave edip 5 dakika bekletiyoruz. Son olarak süzgeçten geçirip buzdolabında 1-2 saat soğuttuktan sonra tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diyetisyen Cemre Su SUNGUR

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et