Seferihisar’da Park Halindeki 57 Araç Yanarak Kül Oldu!

Seferihisar’da park halinde tam 57 araç küle döndü

İzmir’in Seferihisar ilçesinde, ormanlık alanda yangın çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale edildi.

Ekmeksiz Plajı yakınlarında dün saat 17.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 2 helikopter ve 4 arazöz sevk edildi.

KISMEN KONTROL ALTINDA; ARAÇLAR YANDI

İzmir’in Seferihisar ilçesinde çıkan orman yangınına 1 helikopter, 8 arazöz takviye olarak gönderildi. Alevler, Ekmeksiz Plajı’na gelen bazı tatilcilerin park halindeki araçlarına da zarar verdi. Karadan arazözlerle müdahale edilen alevlere, denizden su alan helikopterler de çok sayıda sorti yaptı. Alevler 40 dakika içinde kısmen kontrol altına alındı.

PARK HALİNDEKİ 57 ARAÇ YANDI

İzmir’in Seferihisar ilçesinde çıkan orman yangınına 3 helikopter, 12 arazözle müdahale eden ekipler, alevleri yaklaşık 1 saatte kontrol altına aldı. Ekiplerin soğutma çalışmalarının sürdüğü yangında yaklaşık 10 hektar alanın zarar gördü.

Öte yandan alevler, Ekmeksiz Plajı’na gelen tatilcilerin park halinde bulunan araçlarına sıçradı. 57 araç, yangın nedeniyle kullanılmaz hale geldi.

‘ARABAMI TANIYAMADIM’

İzmir’in Seferihisar ilçesinde çıkan yangında 58 araç zarar görürken, araçların sahipleri büyük şok yaşadı. Birçok araç kullanılamaz hale geldi. Otomobili yanan Murat Coşkun (45), aracını tanıyamadığını söyledi. Coşkun, “Biz de çok şaşkınız. Plajdaydık. Yangın bu kadar büyükmüş ancak haberimiz olmadı. Yanımızdaki otelde de herhangi bir siren çalınmadı. Yangın büyüdü ve arabamız bu hale geldi. Yangının sebebi nedir? Hava sıcaklığı sebebiyle yangının çıktığını düşünmüyorum. Umarım zararımız karşılanır. Arabamı tanıyamadım bile. Rengi siyahtı ancak bembeyaz olmuş. Kaskom da yok ama sigortam var. Onun da masrafımızı karşılayıp karşılamayacağını bilmiyoruz. Yardım edilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

‘ASLINDA ORADA OLMADIĞIMIZA ŞÜKREDİYORUZ’

Otomobilinin yanı sıra kıyafetleri ve bilgisayarının da yandığını belirten Onur Dolu (37), “Plaja geldik ve 5-10 dakika sonra dumanları gördük. Nasıl olduğunu bilmiyoruz. Aracımın kaskosu vardı. Gerekli işlemler için yetkililerle konuşmaya devam ediyoruz. Aracımın içinde şirket bilgisayarım ve kıyafetlerim vardı. Geriye sadece üzerimdeki kıyafetler kaldı. Ben ve arkadaşım aracı park ederken de alevlerin içinde kalabilirdik. Aslında orada olmadığımıza şükrediyoruz” dedi.

Alevler nedeniyle araçlarına yaklaşamadıklarını belirten Tayfun Yıldırım, “Yangın çıktığını öğrenince hemen aracımızın bulunduğu yere çıktık. Ancak geldiğimizde alevler büyümüştü ve aracımın yanına gelemedim. Ardından da bu hale geldi. Sigorta ve kaskomuz var ancak ne olacağını bilmiyoruz” diye konuştu.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et