Sedat Peker’in Kardeşi Gözaltına Alındı

Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker gözaltına alındı

Sedat Peker’in, Kutlu Adalı cinayeti için görevlendirdiğini ancak “Denk gelemediğini “ söylediği kardeşi Atilla Peker, Muğla’da gözaltına alındı. Sedat Peker, kardeşinin gözaltına alınması ardından bir paylaşım yaptı.

Muğla’da polisin düzenlediği operasyonda suç örgütü lideri Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker ve yanındaki Yunus Olcay, Fethiye ilçesindeki villada gözaltına alındı.

DHA’da yer alan habere göre, Sedat Peker organize suç örgütü olarak bilinen yapıya üye olmaktan hakkında önceki tarihlerde adli işlem gerçekleştirilen ve örgüt liderinin kardeşi olan Atilla Peker’in Muğla’nın Fethiye ilçesinde olduğu bilgisine ulaşıldı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan adli arama izni talep edildi. Talep üzerine verilen karar doğrultusunda Atilla Peker’in otomobilinde, bugün öğle saatlerinde yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca ile 2 şarjör mermi ele geçirildi. Bulunduğu villada gözaltına alınan Atilla Peker ve yanındaki Yunus Olcay’ın, polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

SEDAT PEKER’DEN AÇIKLAMA

Sedat Peker, kardeşinin gözaltına alınmasının ardından Twitter hesabından açıklama yaptı. Peker, şunları söyledi:

“Devletin kutsallığına inanmış olan şahsım tarafından bunu söylemek çok acı.

Ancak namusu maaşı kadar olan bazı bürokratlar; Korkut Eken’le Mehmet Ağar’ı neden gözaltına almıyorsunuz, sadece benim kardeşimi alıyorsunuz?”

Peker’in kardeşinin Fethiye’de bu villada kaldığı belirlendi.

PEKER NE DEMİŞTİ?

Peker, bugün yayınladığı 7. videosunda gazeteci Kutlu Adalı cinayetine değinmişti.

1996’da Kıbrıs’ta faili meçhul biçimde öldürülen gazeteci Kutlu Adalı cinayetine değinen Peker, Adalı’yı Korkut Eken’in başında bulunduğu bir ekibin öldürdüğünü söyledi. Peker, Adalı cinayeti için önce kendisine talepte bulunulduğunu öne sürdü, kardeşini görevlendirdiğini söyledi. Peker’in Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili anlatımları şöyle:

1996’da Kutlu Adalı’nın cinayetine değineceğiz dedik; söz namus. Belki bunu anlattığımda biraz böyle şey olacaksınız… Devletimizle hiçbir alakası yok. Biz o zaman Korkut eken, Mehmet Ağar hep beraberiz. Korkut abinin odası, Mehmet Ağar’ın odasının yanında. Çok iyi dinleyin burayı, çok iyi…

Genciz, vatanseveriz, işte şu PKK’ya yardım ediyor ama genelde bana işadamlarını yönlendiriyorlar. Faili meçhullerden ziyade. Onları da anlatacağım ama bugün yetişmez.

(Korkut Eken) Bana dedi ki “Kıbrıs’ta bir adam var.” “Evet abi” dedim, “Bu Kıbrıs’ı Rumlara satmak istiyor” dedi. Dedi ki “Bana iki profesyonel…” “Ben kendi öz kardeşimi vereceğim sana” dedim. Atilla Peker’i dedim. Çok iyidir, uzmandır dedim. THY uçak biletlerini, hard disklerini atmıyor. Biletlerden bakabilirler, Korkut Eken, Atilla Yıldırım bu cinayetten ne kadar önce (Kıbrıs’a) gittiler. Allah o insanın kanını bize nasip etmedi.

Aradan zaman geçti, döndüler 3-4 gün sonra. Denk gelinemedi. Korkut abi ile konuştuk, dedi tekrardan gideceğiz. Sonra orada başka bir bunlara bağlı ekip öldürmüş. Karşılaştık Korkut abi ile, “Halloldu” dedi.

Atilla Peker, kanser ameliyatı oldu, evde yatıyor. Namuslu adamdır. Benim biraderim korkmaz, doğruyu anlatır. Ben öldürsek öldürdük derdim, çünkü zaman aşımına girdi. Bir şeyden korktuğum için değil.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et