Sedanur Güzel’in Hüzün Dolu Kısacık Yaşamı…!

Sedanur Güzel’in Yaşamı…

Kars’ın Kağızman’a bağlı Paslı köyünde kaybolan ve daha sonrasında ölü olarak bulunan 9 yaşında ki Sedanur Güzel’in hüzün dolu kısacık yaşamını sizlerle paylaşmak istedik..Sedanur Güzel bundan 2 yıl önce ciddi bir trafik kazası geçirmiş, beyin kanaması ve birçok kırıkla hastaneye kaldırılmıştı. 7 ay boyunca hastanede tedavi gören minik Sedanur 7 ayın sonunda köyüne dönebilmiş uzun ve zorlu bir fizik rehabilitasyon sürecini atlatmıştı.

27 Eylül Sedanur’un Doğum Günüydü

Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılan Sedanur’un anne ve babası hep bir umutla Sedanur’u aradılar. Anne Sedanur için “haftaya doğum günü var, ertesi günde doktor kontrolü var” diyerek bir an önce bulunmasını talep etti. Hatta minik Sedanur’un küçük yaşta ki kuzenleri de arama çalışmalarına katılarak Sedanur’a seslendiler. Son ana kadar umudunu koruyan aileye ise acı haberi Kars’a döndükten sonra havalimanında polisler  verdi. Yıkılan ailesi ve yakınları sinir krizleri geçirdi.

Doktor Kontrolü Vardı

Minik Sedanur’un 28 Eykül’de kontrolü vardı. Geçiridiği trafik kazasından dolayı uzun süren bir tedavi sürecini atlatan Sedanur hastaneye düzenli olarak kontrole gidiyordu. 3 Sınıf öğrencisi olan Sedanur’un öğretmeninin de acısı mektuplara yansıdı.

Sedanur’un Öğretmeninden Duygu Dolu Mektup

Kağızman ilçesi Paslı Köyü Esin Çağdaş İlk ve Ortaokulunda öğrenim gören ve ölü bulunan Sedanur Güzel’in oturduğu sırasına, fotoğraflarının yanı sıra bir de mektup bırakıldı.

Sedanur’un ana sınıfı öğretmeni Melek Akalın tarafından kaleme alınan mektup, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Mektubu okuyan Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar, yoğun duygular yaşadı.

Melek Akalın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sedanur Güzel ile 3 yıl önce tanıştığını ifade ederek, “Sedanur’un ilk okul anıları benimleydi. Okul deneyimleri, okula alışamayışı, korkuları hep benimleydi.” dedi.

Minik öğrencilerinin ölümüyle yasa boğulduklarını belirten Akalın, “Sedanur benim ilk öğrencilerimdendi, benim için ayrı bir yeri vardı. Böyle bir durumda kalmak istemezdik. Keşke dünyada hiç bir çocuk ölümün yanından dahi geçmese. Ama Sedanur böyle bir şey yaşadı, cahilce katledildi, bu konu üzerinde başka bir şey söylenemiyor.” diye konuştu.

“SEDANUR HEMŞİRE OLMAK İSTİYORDU”

Akalın, Sedanur’un okuldaki hallerini anlatarak,  şunları söyledi:

“Sedanur hareketli oyunları çok severdi. Geçen yıl geçirdiği trafik kazasına kadar çok hareketliydi. Kaydıraktan kaymak onun için büyük bir zevkti. Sedanur kazadan sonra hastanede kaldığı sürede hemşiresi ona çok iyi davranmış ve oyuncak hediye etmiş. Sedanur da hemşire olmak istiyordu, hemşire ve doktorlara ayrı bir ilgisi vardı ama ne yazık ki olamadı.”     

“İNSANLIK ÖLDÜ KIZIM”

Sedanur’un öğretmeni Melek Akalın, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Sedanur’um, ilk defa söylediklerimi dinlemeyeceksin biliyorum. Oysa o yumuk yumuk minicik ellerini çenene koyup gözlerini gözlerime dikip anlattıklarımı dinlemeni ne çok isterdim. İnsanlık öldü kızım, insanlık senle birlikte o taşların altında can verdi, seninle birlikte tabuta konuldu, seninle birlikte mezarlıkta gömüldü canım kızım.     

Canım kızım, bir gün hepimiz yanına cennete geleceğiz ve her ne istersen birlikte neşe içinde oynayacağız, buna inan yavrum. O vakit gelinceye kadar saklambaç oynamaya ne dersin? Sen cennete saklan, dur ben dünyada seni arayayım. Zaman zaman bulamıyorum diye kıkırdama seslerini duyayım. Sonra yeniden saklan, ben dünyadaki tüm çocukların gülümsemesini sana benzetip oynayayım, olur mu canım kızım.”

SEDANUR’UN ANNE VE BABASI ÇOCUK KATİLLERİNE İDAM İSTEDİ

9 yaşındaki Sedanur Güzel’in anne ve babası katil zanlı veya zanlılarının bir an önce bulunup idam edilmelerini istedi.

Sedanur’un babası Abdullah ve annesi Handan Güzel, İHA ekibine konuştu. Olayın görülmemiş vahşet olduğunu ifade eden Abdullah Güzel, “Devlet büyüklerimize sesleniyorum. Küçük bir çocuk vahşet bir şekilde öldürülüyor ve üzeri taşlarla kapatılıyor. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Ben katil zanlılarının biran önce yakalanmasını istiyorum. Bu caniler yakalanıp idam edilsin” dedi.

Ağlamaktan ve üzüntüden sesi kısılan anne Handan Güzel de, “Çocuğumun, yavrumun katilleri idam edilsin. Ne olur bu canileri bulun” diye konuştu.

Paslı Köyünde yaşanan olayın ardından tüm köylü sakinlerinin tedirgin olduğunu kaydeden Güzel ailesinin komşuları da, “Çocuklarımız korkuyor. Bu olay aydınlatılsın. Herkes korku içinde, tedirgin” dedi.

KARS BAŞSAVCISI CAMGÖZ’ÜN SEDANUR GÜZEL AÇIKLAMASI

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, kaybolduktan 7 gün sonra cenazesi bulunan Sedanur Güzel ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Camgöz, ölüm sebebi ve cinsel istismar iddialarının patolojik inceleme sonucu belli olacağını belirtti. Erzurum Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nda cenaze üzerindeki klasik otopsi işleminin tamamlandığını dikkat çeken Mehmet Fatih Camgöz, “Sedanur Güzel’in cesedinden elde edilen örnekler üzerinde ise patolojik inceleme halen devam etmektedir. Sedanur Güzel’in cinsel istismara maruz kalıp kalmadığı ve ölümünün nasıl gerçekleştiği net olarak ancak patolojik inceleme sonucu belli olacaktır. Olayla ilgili mevcut soruşturma gizlilik içinde yürütülmekte olup, yeni verilere ulaşıldığında kamuoyuyla paylaşılacaktır” dedi.

OLAY     

Kars’ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde 16 Eylül’de yabani meyve toplamaya çıkan Sedanur Güzel kaybolmuştu. Köylülerle kırsalda yapılan arama çalışmalarından sonuç alamayan aile, durumu jandarmaya bildirmişti. JAK timleri, AFAD ekipleri ve UMKE görevlileri Güzel’in bulunması için arama çalışması başlatmış, aramalar sonucu Güzel’in cesedi, köyün 1 kilometre uzağında üzeri taşlarla kaplanmış vaziyette bulunmuştu.

 

 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et