Sedanur Güzel Nerede ? Kars Kağızman’da Kayboldu…

Sedanur Güzel Nerede ? Sedanur Güzel Bulundu Mu ? Sedanur Güzel’i Biri Mi Kaçırdı ?

Türkiye’nin gündemine son aylarda kayıp çocuk olayları oturdu. Leyla Aydemir cinayetinin üzerinden henüz bir kaç ay geçmişti ki bu seferde Sedanur Güzel kayboldu. 9 yaşındaki Sedanur Güzel Kars’ın Kağızman ilçesinde 3 gün önce 16 Eylül’de kayboldu. Küçük kızdan o tarihten itibaren herhangi bir haber alınmadı. Küçük kızın annesi sonu Leyla Aydemir gibi olmasın diyerek feryat etti.

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 16 Eylül’de kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel’in bulunmasına yönelik çalışmalar 3’üncü gün de sürdürüldü. Köydeki evler, samanlıklar ve boşaltılan foseptikler arandı. Fakat Leyla Aydemir cinayetinde olduğu gibi her yerin arandığı söylendiği halde cesedinin yakın bir yerde bulunması da aramalar konusunda şüphelere yol açtı.

Sedanur Güzel Bulundu Mu ? Sedanur Güzel’i Kim Kaçırdı ?

Kağızman’a 30 kilometre uzaklıktaki 80 hane, 350 nüfuslu Paslı köyünde yaşayan Handan-Abdullah Güzel çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü Sedanur Güzel, 16 Eylül Pazar günü öğle saatlerinde evlerinin önünde kayboldu. DHA’nın haberine göre, kızlarından haber alamayan aile fertleri, köylülerle kırsalda arama çalışması yaptı. Uzun süren aramalardan sonuç alınamayınca jandarmaya haber verildi. Paslı Esin Çağdaş İlkokulu’nun 3’üncü sınıf öğrencisi Sedanur Güzel’in bulunması için köylüler seferber oldu.

Kayıp Sedanur’u arama çalışmalarına, 3’üncü günde de sabah saatlerinden itibaren devam edildi. Komandolar, jandarma timleri, AFAD ve UMKE ekipleri, korucular ile köylüler her yerde Sedanur’u aradı. İz takip köpeği ‘Atak’ın da kullanıldığı aramalarda, köydeki foseptiklere boşaltılarak bakıldı. Ekipler; tüm evleri, samanlıkları ve otlakları taradı. Sedanur’un kendi evine gelme ihtimali üzerine odalara, yatak ve yorganların içine varıncaya kadar, gün içinde defalarca bakılıyor. İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç ile Kağızman Kaymakamı Ercan Öte de her gün köye gelerek, çalışmalar hakkında bilgi alıyor.

Öte yandan ekipler, Sedanur’un kaybolmadan önce birlikte oynadığı arkadaşlarının bilgisine başvurdu. Anne Handan ile baba Abdullah Güzel ise dün akşam saatlerinde, Paslı Jandarma Karakolu’na götürüldü. Jandarma, Güzel çiftinin de ifadesine başvurdu. Kızının kaybolmadan önce kendisinden piknik yapmak için ekmek istediğini söyleyen Handan Güzel, Sedanur’un bulunması için yetkililerden yardım istedi.

Sedanur Güzel’in Kaybolması Müge Anlı ile Tatlı Sert Programında İşleniyor

9 yaşında ki küçük kızın kaybolması Müge Anlı ile Tatlı sert programı çalışanlarını da harekete geçirdi. Olayla ilgili araştırmalarını sürdüren ekip, Ertan Bozkurt adlı şahısa ulaştı. Ertan Bozkurt o gün Sedanur Güzel’İ gören küçük yaşında kız çocuğunu kaçırmaktan hükümlü bir adam. Verdiği çelişkili ifadelerle şüpheleri üstüne çeken Ertan Bozkurt, olay gününü Müge Anlı’ya anlattı. Programda arama çalışmaları sürerken herkesin temennisi ise küçük kızın sağ olarak bulunması.

Sedanur Güzel’in Arkadaşları ve Babası Konuştu…

Küçük çocuğun arkadaşları olay gününü Müge anlı’ya anlattı. Küçük kızın kaybolmadan önce arkadaşları ile birlikte Ertan Bozkurt’un kaldığı evin yakınlarında erik toplamaya gittiği , Ertan Bozkurt’un çocuklardan erik aldığı köyün merkezine dönen çocuklardan Sedanur Güzel’in “benim eriklerim az oldu”diyerek tekrar erik toplamaya gittiği ve bir daha haber alınamadığı söylendi. Sedanur Güzel’in kaybolmasıyla ilgili yapılan araştırmalar sürerken şüphelere küçük kız çocuğu kaçırmaktan sabıkalı Ertan Bozkurt’un üzerinde toplanıyor. Müge Anlı ile Tatlı Sert Programında işlenen olayla ilgili Müge Anlı bizzat arama çalışmalarını yürütülmesini takip ediyor.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et