Sedanur Güzel Cinayetinde Tüm Detaylar Ortaya Çıktı

Sedanur Güzel Cinayetinde Sıcak Gelişme, 3 Şüpheli Himmet Uç, Ertan Bozkurt ve Ahmet Bilen Tutuklanmıştı.

Sedanur Güzel’in öldürülmesine ilişkin sıcak bir gelişme yaşandı. Sedanur Güzel cinayetinde Sedanur’un tırnak arasından alınan doku ile tutuklu zanlılardan Ertan Bozkurt’un DNA örneklerinin eşleştiği belirlenmişti. Ayrıca Sedanur’un bileklerinde ip izine de rastlandı. Soruşturma dosyasında önemli bir itirafın olduğu da ortaya çıktı.

Sedanur Güzel Cinayeti En Son Gelişme
Sedanur Güzel Cinayeti En Son Gelişme

Ertan Bozkurt, Himmet Uç ve Ahmet Bilen Cinayeti Beraber İşlemiş

Tutuklu üç zanlıdan biri olan Ahmet Bilen, ifadesinde Sedanur’u diğer iki zanlı ile birlikte öldürdüklerini anlattı. Zanlının ifadesine göre E.B. ile Sedanur’u dere yatağına götürürken diğer zanlı H.U ile karşılaştılar. H.U’ya da kendileriyle birlikte gelmelerini teklif ettiler. H.U. da onlarla birlikte gitti.

Ertan Bozkurt – Himmet Uç

Çocuğun bileklerini iple bağladılar ve cinsel saldırı sonrası da boğarak öldürdüler. Tutuklu diğer iki zanlı ise suçlamaları kabul etmedi. Üç kişi için kasten öldürme ve çocuğun nitelikli cinsel istismarından müebbet hapsi istendi. Cinayetin Ahmet B’nin itirafıyla çözüldüğü ortaya çıktı. 17 Aralık’ta Müge Anlı ile Tatlı Sert programına Sedanur Güzel’in annesi ve babası katıldı. Tutuklu Ahmet’in kardeşi Volkan Bilen telefonla bağlandı. Volkan Bilen, “Bu olaydan dolayı mağdur durumdayız” dedi.

Sedanur Güzel

Savcılık İddianame de Ertan Bozkurt, Ahmet Bilen ve Himmet Uç İçin Müebbet Hapis Cezası İstedi

Kağızman Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Ertan Bozkurt, Ahmet Bilen ve Himmet Uç hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 24’er yıl,  ‘cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan da 3’er yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istendi.

İçişleri Bakanlığı: Sedanur’a tecavüz bulgusuna dair herhangi bir veri yoktur
Sedanur Güzel Cinayeti

İddianamede, sanıkların ortak hareket ederek çocuk yaştaki Sedanur Güzel’i erik toplamak için Paslı köyünde bulunan ağaçlık alanda kandırıp, kaçırarak hürriyetinden yoksun kıldıkları, olayın devamında da cinsel saikle hareket ettikleri ve bu eylemlerinin ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçunu oluşturduğuna vurgu yapıldı.

Himmet Uç

3 kişinin Sedanur’a cinsel istismarda bulundukları, bu sırada ellerini ve ayaklarını tutarak cebir kullandıklarına işaret edilen iddianamede, “Sanıkların tüm bu aşamalarda birbirlerini engellemek yerine olay yerine birlikte gitmek, ayrı ayrı cinsel istismarda bulunmak ve öldürmek amacıyla darp etmek suretiyle eylemler üzerinde ortak hâkimiyet kurdukları, fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek üzerlerine atılı tüm suçlar yönünden ‘kasten öldürme’ iradesiyle hareket ettikleri değerlendirilmektedir” denildi. 31 Mayıs Tarihinde Görülen Duruşmada 3 katil zanlısı da suçlamaları reddetti.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et