Sait Faik Hikaye Armağanı Sahibini Buldu

Sait Faik Hikaye Ödülü Melisa Kesmez’in Oldu

Sait Faik anısına her yıl yazarın ölüm yıldönümünde bir öykücüye verilen Sait Faik Hikâye Armağanı’nın yeni sahibi Melisa Kesmez oldu. Kesmez, “Nohut Oda” adlı öykü kitabıyla ödüle değer görüldü.

Melisa Kesmez - Sait Faik Hikaye Armağanı Ödülü
Melisa Kesmez – Sait Faik Hikaye Armağanı Ödülü

Ödül Gerekçesi Açıklandı

Doğan Hızlan’ın başkanlığında Jale Parla, Metin Celâl, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Beşir Özmen ve Murat Gülsoy’dan oluşan jüri, ödül gerekçesini şöyle açıkladı:

“Değerli yazar Melisa Kesmez, ‘Nohut Oda’ adlı öykü kitabında insan ilişkilerinin karmaşıklığını, sarıp sarmalayan sıcaklığını ve nefessiz bırakan boğuntusunu telaşsız, duru bir üslupla anlatmayı başarmıştır.”

Melisa Kesmez, “Nohut Oda” Kitabı ile Ödüle Layık Görüldü

Melisa Kesmez, dün yapılan ödül törenindeki konuşmasında “İsmimin, öykülerini okuyarak büyüdüğüm, yazı dünyasına hayran olduğum Sait Faik Abasıyanık ile aynı cümlede yan yana gelmiş olması bile müthiş bir mutluluk” dedi.

Sait Faik Hikâye Armağanı, 1964’ten bu yana Darüşşafaka Cemiyeti’nce veriliyor.

Melisa Kesmez Kimdir ?

Eylül 1980’de İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi’nde Sosyoloji okudu. Bir dönem Londra’da yaşadı. Çeşitli dergi ve gazetelerde edebiyat ve müzik üzerine yazıları ve söyleşileri yayımlandı. Çeviriler yaptı. “Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz”, “Bazen Bahar” ve “Nohut Oda” adlı üç öykü kitabı bulunuyor.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et