Sabahları Aç Karnına Kahve İçmek Zararlı mı?

Sabahları aç karnına kahve içmek zararlı mı?

Sabahları aç karnına kahve içenler kulübü online mı? O zaman sıradaki araştırma sizler, bizler için gelsin. Aç karnına kahve içmek zararlı mı, değil mi, bilim insanları enteresan bir araştırmaya imza atmış…

“Bir şey olmaz ya” diyoruz ama…

Birçoğumuz sabah uyanır uyanmaz yaptığımız ilk şey kahve içmek oluyor. Hem de aç karnına! Kahve içmeden uyanamadığımıza o kadar şartlanmışız ki, “Bir şey olmaz ya” moduna giriyoruz. Ancak gelin görün ki sağlık her şeyden önemli. Corona sürecinde sağlıklı olmanın ne kadar kıymetli olduğunu fark ettik birçoğumuz. Bilim insanları da aç karnına kahve içmenin zararlı olup olmadığını araştırmış bu süreçte.

Kan şekerini olumsuz etkiliyor

İngiltere’deki Bath Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırmaya göre, sabah aç karnına kahve içmek aslında birçoğumuzun tahmin ettiği gibi yararlı değilmiş. Hatta bir tık ötesi, zararlıymış! İyi ya da kötü uykunun deneklerin kan şekeri üzerinde çok az fark yarattığı saptanırken, kötü uykunun ardından kahve içmenin metabolizma üzerinde olumsuz etkisi olduğu ve vücudun kan şekerini işleme yeteneğini yüzde 50 azalttığı belirlenmiş.

İki lokma bir şey yemek bile önemli

Bath Üniversitesi’nden profesör James Betts, kahveden önce mutlaka kahvaltı yapılması gerektiğini belirtmiş. Kötü bir uykunun ardından hiçbir şey yemeden kahve içmenin kan şekeri kontrolünü önemli ölçüde zayıflattığını belirtmiş. Betts, “Neredeyse birçoğumuz sabah uyanıp hiçbir şey yemeden önce kahve içiyor. Ne kadar yorgunsak, kahve de o kadar sert oluyor. Bu davranışın, özellikle metabolizmaya etkisi konusunda kısıtlı bilgimiz vardı bugüne kadar. Artık kan şekerine etkisini biliyoruz” demiş. Yani aç karnına kahve içmek isteyenler, bir kez daha düşünmeliler. En azından iki lokma bir şey yemek bile önemliymiş kan şekerimiz için…

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et