Rüyada Cinsel İlişkiye Girmek Ne Anlama Gelir ?

Uykularımız bizim için gerekli olan yeme-içme gibi ihtiyaçlarımızdan biridir. Uykusuz kalan bir insan hayati tehlikeyle bile karşı karşıya kalabilir. Toplam bir hafta uyumayan bir insanın tüm akli dengesi ve fiziksel kabiliyeti zarar görür hatta öyle ki uykusuz kalan bir insan kalıcı organ yetmezliklerine bile maruz kalabilir.

İşte böyle vazgeçilmez bir ihtiyacın içerisinde yer alan rüya, uykularımızın çok kısa bir süresini işgal eder ama zihni boşaltmanın ve istekleri, arzuları tatmin etmenin bir yoludur. Konumuza dönersek rüya’da cinsel ilişkiye girmek ne anlama gelir? Rüyada cinsel ilişki görmenin sebebi nedir?. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki bu hiçte anormal bir durum değildir. Rüya tüm baskılanan ve arka plana itilen isteklerin ortaya çıktığı ve insanın temel ihtiyacıdır.

Rüyalarla ilgili İstatistikler ve Rüyada Cinsel İlişkiye Girmek…

Uykularımızda ve rüya görürken tamamen dış çevreden soyutlanmayız. Aksine dış çevreden gelen sesler, kokular, belkide ortam sıcaklığı rüyalarımızı etkiler. Hepimizin başından geçmiştir. Sabah erken kalkmak için saatimizi ayarlarız, alarm çaldığında rüyamızda kalkıp hazırlandığımızı alarmı kapattığımızı görürüz veya da buna benzer şeyler. Aç olarak uyuyan bir insan rüyasında yemek yediğini görebilir. Dolayısıyla dış çevreden tamamen bağımsız olarak rüyaları görmeyiz bu nedenle uyuduğumuz pozisyon bile önemlidir. Bu yüzden rüyada cinsel ilişki görmenin tüm bu bahsettiğimiz rüyalarda tatmin olma isteği ile alakası vardır. Eğer çok sık rüyalarınızda cinsel ilişkiye giriyorsanız bu dış etkenler yüzünden olabilir alttaki örnekleri okuyabilirsiniz.

Örneğin;

Manheim Üniversitesi’nde yapılan araştırmada uykunun belirli bir bölümünde çiçek kokuları koklatılan denekler daha pozitif rüyalar görürken, çürük yumurta gibi sülfürik kokular koklatılan deneklerin kabus gördüğü ortaya çıkmış.670 deneğin katılımıyla yapılan testte karın üstü yatan deneklerin diğer pozisyonlara kıyasla erotik rüyalar görmeye daha meyilli olduğu görüldü.

Bunun sebebi ise yüzüstü pozisyonda nefes alış düzenimizin değişmesiyle ilişkilendiriliyor. Harvard Üniversitesi’nden Dr. Barret’in dediğine göre sizi uyandırmayacak hafiflikte ki okyanus ve doğa sesleri, alarm sesinin tersine, huzurlu ve sakin rüyalar görmemize yardımcı olacaktır.

Acılı, bol baharatlı, peynirli veya çok büyük porsiyonlu gibi sindirimi zor gıdalar, kabus görme ve daha kötüsü kabuslarını hatırlama ihtimalini güçlendiriyor. Uyumadan önce bu tip gıdalar yemen, uykunun bölünmesine, rüya gördükten sonra 5 dakika içinde uyanıyor olman ise rüyayı net bir şekilde hatırlamana sebep oluyor.

Dr. Barret’e göre B6’nın biyolojik etkisi bulunmakta. Bakliyatlar, muz, avokado ve çerezler gibi bir çok gıdadan kolayca alınabilen B6 vitamini, amino asitleri net rüya görmemizi sağlayan nörotransmitterlere dönüştürüyor.Günlük hayatta beyin fonsiyonlarını düzenleyerek sakinleşmenize yardımcı olan antidepresanların en bilinen yan etkilerinden biri kabuslardır.

Antidepresan ilaçları kullanan deneklerin REM uykusunda daha hareketli, daha gergin olduğu da gözlenmiş. Boston Üniversitesi’nden Dr.Namara’nın açıklamasına göre sigarayı bırakan kişilerin rüya görme sıklığı hızla artıyor. Sigarayı bırakanlar ortalama bir yıl boyunca rüyalarında sigara içtiklerini görmeye devam ediyorlar. Uyku öncesi yaptığınız film izleme, kitap okuma veya spor gibi aktiviteler de uykunuzun kalitesini ve göreceğiniz rüyayı etkiliyor.

Yukarıda bahsedilen örnekler ve bilimsel açıklamalar sorunuza cevap olmadıysa yorum atabilirsiniz. En kısa zamanda editörlerimiz size yanıt verecek veya yeni bir araştırma yapacaktır. Bizi takip etmeyi ve facebook sayfamızı beğenmeyi unutmayınız. Mutlu Günler Dileriz.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et