RTÜK Ülke TV’ye Yayın Durdurma Cezası Verdi

Katıldığı televizyon programında söylediği sözler nedeniyle tepki çeken Sevda Noyan’ın sözleri ile ilgili toplanan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), programı yayınlayan Ülke TV’ye 3 kez program durdurma cezası verdi. Kararın oybirliği ile alındığı belirtildi.

Sevda Noyan, Esra Elönü
Sevda Noyan, Esra Elönü

Ülke TV’de katıldığı televizyon programında “15 Temmuz kursağımızda kaldı. Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın bizim aile bir 50 kişiyi götürür yani. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede var üç beş. Benim listem hazır açıkçası”  ifadeleri kullanan Sevda Noyan büyük tepki çekmişti. 

İlhan Taşçı Duyurdu

İlhan Taşçı bugün yapılan RTÜK toplantısında ise, Ülke TV’ye Noyan’ın sözleri nedeniyle program durdurma cezası verildiğini duyurdu. Taşçı şu ifadeleri kullandı: 

“RTÜK, “Listem hazır. Ailemiz en az 50 kişiyi götürür” diyen Sevda Noyan’ın sözleriyle yayında “toplumun kin ve düşmanlığa tahrik edildiği; toplumda nefret duyguları oluşturulduğu” gerekçesiyle Ülke TV’ye 3 kez program durdurma cezası verdi. Karar oybirliğiyle alındı.”

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et