Risk Haritasında Hangi İller Kırmızı Olacak? Gözler Bugünkü Kabine Toplantısında

Bugün gözler kabine toplantısında olacak  riskli renk haritası değişiyor.bakalım hangi iller kırmızıya dönüşecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin gündeminin ilk sırasında Kovid-19 vaka sayılarındaki artış var

Korona virüsü riskini gösteren renk haritası bu hafta yenilenecek. Bugün yapılacak bakanlar kurulu toplantısında turuncu renkli 9 ilin kırmızıya dönebileceği belirtiliyor.

 1 Mart’ta başlayan “kontrollü normalleşme” sürecinin ardından bugün yapılacak ilk kabine toplantısında illerin risk durumuna göre atılan kontrollü normalleşme adımlarıyla ilgili değerlendirme yapılacak.

Özellikle son günlerde vaka sayılarında yaşanan artış ve mutasyonlu virüsün yayılım hızı, bazı tedbirlere geri dönülmesi ihtimalini gündeme getirdi. Kademeli normalleşme adımları, son veriler ışığında yenilenecek risk haritasındaki değişime göre gözden geçirilip güncellenecek.

Güncellenecek haritada gözler özellikle 3 ilde, nüfusun yoğun olduğu İstanbul, Ankara ve İzmir’de olacak. Öte yandan vaka sayısının düşük olduğu kodu mavi renkli olan illerde ise belirgin bir yükselişin olmaması sevindirdi.

Buna göre olası yeni tedbirler gözden geçirilecek. Sokak kısıtlamaları, restoran ve kafelerin durumuyla, yüz yüze eğitimle ilgili kararlar illerin durumuna göre güncellenecek. Riskin arttığı illerde kısıtlamalar da artacak. Güncellenecek haritada gözler özellikle vaka sayısının arttığı şu 9 ilde olacak.

ARTVİN ,ÇANAKKALE ,İSTANBUL ,KİLİS ,KIRKLARELİ ,KOCAELİ,MERSİN 

TEKİRDAĞ ,YALOVA 

 Toplantıda mutasyonlu virüsün seyri izlenecek.Öte yanda aşı çalışmaları, sevkiyatlar, aşı uygulaması ve yerli aşı süreci de görüşülecek. Korona virüsü vaka sayıları artıyor, renk haritasında değişiklikler olması bekleniyor. Uzmanlar artışın büyük oranda mutasyondan kaynaklı olduğu görüşünde ve 3’üncü dalganın yaşanabileceği belirtiliyor. Bu endişede en büyük pay ise, salgının hızını arttırdığı bilinen İngiltere varyantı

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et