Recep Akdağ’ın Oğlu, Kayı Boyu Düğünüyle Evlendi

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın oğlu Muhammed Akdağ, Fatih Sultan Mehmet’in öldüğü alanda ‘Kayı Düğünü’ konseptiyle evlendi.

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ‘ın oğlu Muhammed ve Gülşah Akdağ, Gebze‘de Fatih Sultan Mehmet‘in öldüğü Hünkar Çayırı’nda düğün yaptı. TBMM Başkanı Binali Yıldırım‘ın katıldığı düğüne, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VarankMilli Savunma Bakanı Hulusi Akarİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski bakanlar, AK Parti milletvekilleri ve bir çok davetli katıldı.

KAYI BOYU DÖNEMİNDEN ESİNLENİLDİ

13’üncü yüzyıl Kayı Boyu döneminden esinlenerek gerçekleştirilen düğün, açık havada ve şenlikler eşliğinde yapıldı. Davetliler, düğün sonrası ata binip ok attı. Düğüne katılan bazı davetliler, düğün törenine uygun bir şekilde Kayı Boyu kıyafetleriyle boy gösterdiler. Düğün basına kapalı gerçekleşti.

“HEPİMİZİN AKLINDA İZ BIRAKACAK”

Düğüne katılan Meclis Başkanı Binali Yıldırım, “Biz birçok nikaha ve düğüne katılıyoruz. Ama bu nikah merasimi ilk defa yaşadığımız ve tecrübe ettiğimiz geçmişimizden değerleri yansıtan önemli bir nikah. Eminim ki hepimizin aklında hatırasında iz bırakacak bir etkinlik. Ben ve çalışma arkadaşım Recep Akdağ, hanımefendiye, dünürlerine teşekkür ediyorum. Bize böyle bir tecrübeyi yaşattıkları için. Değerli misafirler evlilik önemli bir karar, önemli bir yol ve önemli bir yolculuk. Gülşah ve Muhammed bu yola başladılar. Uzun ince bir yol, ben böyle tabir ediyorum. Ama arkasından da diyorum ki geçmiş dönem Ulaştırma Bakanı bu yolu sizin uzun duble yol haline getirdi. O yüzden de yolunuz pek zor olmayacak ama bazı güçlükleriniz tabii ki olacak. Zorlukları paylaşarak aşacaksınız, sevinçleri paylaşarak artıracaksınız. Samimiyetle, sevgiyle, sadakatle bu yolculuğu sürdüreceksiniz. Evlatlarımızın tahtını bizler yapabiliriz ama bahtını yapamayız. Rabbim bu iki gencin bahtını açık eylesin” ifadelerini kullandı.

“EŞİNE İTAAT ET”

Damada tavsiyelerde bulunan Yıldırım, konuşmasına; “Muhammed evliliğin sırrını biliyorsun değil mi? Kılıç kalkan giymekle olmaz. Kılıç ve kalkanını bırak, eşine itaat et, rahat ol. Allah hayırlı ve mübarek etsin. Sizlerden memleketini, bayrağını seven, dinin de nesiller yetiştirmeyi Rabbim nasip eylesin. İki cihan saadeti versin. Uzaktan ve yakından bu mutluluğa ortak olan herkese ve her iki aile adına şükranlarımızı sunuyor. Hayırlı olmasını diliyorum. ” ifadelerini ekledi.

 

 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et