Rahşan Ecevit Son Yolculuğuna Uğurlandı!

Rahşan Ecevit Son Yolculuğuna Uğurlandı!

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi, Demokratik Sol Parti’nin (DSP) kurucusu Rahşan Ecevit (97) için Kocatepe Camii’nde tören düzenlendi. Törenin ardından Ecevit’in cenazesi, toprağa verilmek üzere, eşi Bülent Ecevit’in mezarının da bulunduğu devlet mezarlığına defnedilmek üzere yola çıkarıldı.

Rahşan Ecevit Cenazesi
Rahşan Ecevit Cenazesi

Ankara’da, pnömoni ve kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (GATA) Cuma akşamı hayatını kaybeden Rahşan Ecevit’in cenazesi, hastane morgundan alınarak Kocatepe Camii’ne getirildi. Ecevit’in Türk bayrağına sarılı cenazesi, cenaze aracından alınarak yakınları ve eski CHP’li milletvekilleri tarafından musalla taşına konuldu. Bu sırada cenazeye katılanlar, üzerinde yazma bulunan tabutun başında dua etti, bazıları ise gözyaşını tutamadı. Giresun Şebinkarahisar sivil toplum kuruluşları tarafından, “Bu kalp sizi unutur mu?’, ‘Ahde vefanızı, memleketimize olan sevdanızı unutmayacağız’ ve ‘Bir asırlık vefa, sadakat ve aşk” yazılı pankart açıldı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et