Quentin Tarantino Filmlerinin Özellikleri

Tarantino Filmlerinin Özellikleri

İnglourious Basterds

Quentin Tarantino Hollywood sinemasının sıra dışı yönetmenlerinden biridir. Gözlemlediğim kadarıyla klasik anlatı yapısının dışında kullandığı kurgusal akış ve klişeleşmiş sahneleriyle ün kazanmıştır. Nefretimizi ifade etmemiz için şiddeti ön plana çıkarır. İlginç ironiler kurduğu sahnelerde nefret duyulan insanın kafasının dağılması veya sürünerek ölmesi bize oh dedirterek içimizin yağlarını eritir.

Pulp Fiction

Tabi ki gerilimden hiç uzak kalmayan bu filmlerinde popüler kültürü çok iyi takip ettiğini ve başarılı bir şekilde kullandığı görülmektedir. Kendini eleştirmeyi de iyi bilen Tarantino son film “Django” da ustalıkla bunu işlemiştir. Tabi ki filmlerinde “Christoph Waltz”, “Brad Pitt”, “Melanie Laurent”, “Uma Thurman”, “John Travolta” ve “Bruce Willis” gibi oyuncular olmadan Hollywood sinemasının nimetlerinden yararlanmadan nasıl filmler çekerdi benim için merak konusu olmayı sürdürüyor.

Kill Bill

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et