Profesör Doktor Mustafa Necmi İlhan Kimdir? İşte Biyografisi

Prof.Dr.Mustafa Necmi İlhan Kimdir? Nerelidir? Nerede Doğmuştur?İşte Biyografisi

Birçok vatandaşımız tarafından yakınen takip edilen ve merak edilen Mustafa Necmi İlhan Kimdir? Nerede doğmuş?Kaç yaşındadır? Gibi merak edilen bilgiler ve biyografisi haberimizdedir

MUSTAFA NECMİ İLHAN KİMDİR?  İŞTE BİYOGRAFİSİ

Mustafa Necmi İlhan 1971 yılında Elazığ’ın Harput ilçesinde doğmuştur.Asker olan babası binbaşı iken 1963 yılında Kıbrıs Türk kuvvetleri alayında baş tabiplik ve cerrahlık yapan Dr Bnb Nihat İlhandır.23 Aralık 1963 gecesi babası evde yok iken evlerinin bulunduğu Lefkoşa’daki Türk mahallesi ‘Kanlı noel olaylarında’ Rum çetesi EOKA cılar tarafından basıldı.Korumasız olan doktorun eşi ve çocukları banyo küvetinde hunharca katledildi.

   Mustafa Necmi İlhan Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakultesinden 1995 yılında mezun oldu. 2001 yılında Gazi üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıp Fakultesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı,Halk Sağlığı Bilkim Doktoru olarak birinci doktorasını tamamladı.2008 Yılında Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıp Fakultesi Halk SağlığıAnabilim Dalı,İş Sağlığı Bilim Doktoru Olarak ikinci doktorasını da tamamladı.

         2015 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisadi İdari Bilimler Fakultesi Sağlık Kurumları Yönetimi Bölümü Hastane İşletmeciliği Bilim Uzmanı olarak yüksek lisansını tamamladı.

   Mustafa Necmi İlhan,1999-2001 yılları arasında Gazi Üniversitesinde Araştırma Görevlisi, 2004-2007 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakultesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı,Öğretim Görevlisi 2007-2009 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakultesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı,Yardımcı  Doçent olarak çalıştı.

   2008-2011 yılları arasında Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı

olarak görev yapan Mustafa Necmi İlhan 2011-2014 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakultesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2009-2014 yılları arasında aynı bölümde Doçent olarak da görev yapmıştır.

2013 yılında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı Başkanı olan Mustafa Necmi İlhan 2014 yılında Profesör Olmuştur. Gazi Üniversitesi Tıp Fakultesi İş ve Meslek Hastalıkları Bilim Dalı Başkan görevini üstlenmiştir.

  Profesör Doktor Mustafa Necmi İlhan 2017 yılında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakultesi Dekanı olmuştur. 2016,2017,2019 yılları arasında Avusturyanın başkenti Viyana’da yapılan Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi(United Nations Office of Drug and Crime-UNODC ) seminerlerine Türkiye Delegasyonu Üyesi olarak katıldı.

  10 Ocak 2020 de oluşturulan Sağlık Bakanlığı Koronvirüs Bilim Kurulu daha çok hekimlerden oluşunca yeni bir Toplum Bilimleri Kurulu oluşturuldu.Sosyoloji,iletişşim,psikoloji,din sosyolojisi,istatistik,tıp tarihi,iktisat sosyolojisi gibi alanlardan oluşan 7 kişilik bu ekipte yer almıştır.

  Halen Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Biliim Kurulu ve Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi olarak devam etmektedir.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et