Prof. Dr. Selma Metintaş Grip Aşısı Koronavirüsten Korur mu? 17 Ağustos Vaka Sayısı

Bilim Kurulu Üyesinden Grip Aşısı Açıklaması

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, grip aşısı hakkında açıklama yaptı. Detaylar haberimizde.

 

Prof. Dr. Selma Metintaş, grip aşısının koronavirüs ve grip hastalığına yakalanmış olanlara yapılabileceğini söyledi. İşte bilim kurulu üyesi tarafından yapılan grip aşısı açıklaması.

Grip Aşısı Koronavirüsten Korur Mu?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında “Grip aşısı, koronavirüs ile bağlantılı bir aşı değil ama ölüm riskini azaltacaktır” cümlelerine yer veren Metintaş şunları söyledi:

“Grip aşısı Kovid-19 sırasında kullanılabilir. Grip ile Kovid-19 aynı anda geliştiyse, influenzanın hafif geçmesini, ölüm riskinin azalmasını sağlamak, böylece iki hastalığın neden olacağı ortak ölüm riskinin azaltılması için grip aşısı olabiliriz. Bu nedenle Kovid-19 sırasında grip aşısı, insanlarla teması fazla olan herkese tavsiye edilmeli. Grip de virüs nedenli bir hastalıktır, kişiden kişiye hava yoluyla kolay geçer.

Grip, esas olarak yaşlılarda ve bağışıklık sistemini etkileyen kronik hastalığı olan kişilerde ölüme neden olur. Bu süreçte örneğin bankacılara, öğretmenlere, sağlık personeline grip aşısı yapılabilir. Grip aşısı, Kovid-19 ile bağlantılı bir aşı değil fakat iki hastalığın aynı anda bulaşması ihtimalindeki ölüm riskini azaltacaktır.

Dönem itibarıyla en iyi aşı maske ve sosyal mesafe. Tüm dünyanın kabul gördüğü bir aşı bulunana dek, insanların bu pandemiden korunmak için belirtilen kurallara uyması şart.”

17 Ağustos Türkiye Koronavirüs Tablosu, 17 Ağustos Vaka Sayısı Kaç Oldu?

17 Ağustos Türkiye koronavirüs tablosu açıklandı. 17 Ağustos Türkiye koronavirüs vaka sayısı kaç oldu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı.

17 Ağustos Türkiye koronavirüs vaka sayısı kaç oldu? 17 Ağustos Türkiye koronavirüs can kaybı kaç? 17 Ağustos Türkiye koronavirüs tablosu duyuruldu. İşte 17 Ağustos Türkiye koronavirüs tablosu.

17 Ağustos Türkiye Koronavirüs Vaka Sayısı ve Can Kaybı

Son 24 saatte 74.846 test yapıldığı ve 1.233 yeni vaka tespit edildiği duyuruldu. Bugün 22 kişi hayatını kaybetti ve 1.002 kişi iyileşti.

17 Ağustos Türkiye Koronavirüs Toplam Vaka Sayısı ve Can Kaybı

17 Ağustos itibari ile son açıklanan verilere göre, Türkiye’de toplam vaka sayısı 250.542 oldu. Toplam hayatını kaybedenlerin sayısı ise 5.996’e yükseldi.

Toplam ağır hasta sayısının 686 olduğu duyuruldu. Toplam iyileşen hasta sayısı 231.971 olarak açıklandı.

Fahrettin Koca açıklamasında şunları söyledi: 

11 Marttan bu yana, tanı konmuş toplam hasta sayımız 250 bini geçti. Hastalığı yayma potansiyeline sahip, izole edilmiş Aktif Hasta sayısı 12.575. Yeni hastaların büyük kısmı kolay iyileşebiliyor. Fakat yayılım, tedavisi zor Ağır Hasta sayısını artıyor.

Hemen aşağıdan Fahrettin Koca tarafından paylaşılan tabloya bakabilirsiniz.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et