Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Kimdir? Kaç Yaşında?

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Mehmet Ceyhan Kim?

Dünyada Koronavirüs (Covid-19) görüldüğünden bu yana Türkiye’de Koronavirüs hakkında bir çok bilgiyi edinmemizi sağlayan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli?, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Kimdir? sizler için hazırladık. İşte Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Profesör Doktor Mehmet Ceyhan ile ilgili merak ettikleriniz. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın Biyografisi…

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Koronavirüs, Pandemi
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Koronavirüs, Pandemi

Mehmet Ceyhan Kimdir? Kaç Yaşında?

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanıdır. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan aynı zamanda Koronavirüs Bilim Kurulu üyesidir. Şu anda 64 yaşında olan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Koronavirüs salgını dünyada ve Türkiye’de büyük bir korku yaymaya devam ederken, HaberTürk ve CNN Türk’te düzenlenen TV programlarından sık gördüğümüz bir isim. Ayrıca başka bir çok televizyon kanalında da izlediğimiz Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Bağışıklık sistemi, enfeksiyonel hastalıklar ve bakteriler ve anti-bakteriyeller konularında uzmandır. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Yüksek Lisans ve doktora eğitimini yine Hacettepe Üniversitesi Tıp bölümünde tamamlamıştır. Profesör Doktor Mehmet Ceyhan, sırasıyla 1974 yılında Ankara Gazi Lisesi, 1981 Yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, 1985 Yılında Yüksek Lisans Eğitimi ve 1989 yılında Doktora eğitimini tamamlamıştır.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın Akademik Kariyeri

Profesör Doktor Mehmet Ceyhan, 1983-1985 yıllarında Beslenme ve Metabolizma Ünitesinde yaptığı çalışmalar sonucu, bilim uzmanlığı derecesi almıştır. Askerlik hizmetini Adana Askeri Hastanesinde 1985-1987 yıllarında, zorunlu hizmetini ise 1987-1989 yıllarında Ankara Etimesgut Devlet Hastanesinde yerine getirmiştir. 1988 yılında çocuk sağlığı ve hastalıkları doçenti olan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ünitesi’nde öğretim üyesi olarak göreve başlamıştır.

Mehmet Ceyhan, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan
Mehmet Ceyhan, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan daha sonra Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları alanında yandal eğitimini tamamlamıştır. 1995 yılında çocuk sağlığı ve hastalıkları profesörü olan ve 1998 yılında A.B.D’nde Cincinnati Childrens Hospital’da çalışan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Çocuk Enfeksiyon Bölümünde görev almıştır.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Mehmet Ceyhan, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Mehmet Ceyhan, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, immünizasyon serolojik ve klinik etkinliği, enfeksiyon hastalıklarının moleküler genetik yöntemlerle tanımlanması, enfeksiyon epidemiyolojisi ve bakterilerde antibakteriyal ilaç genlerinin tanımlanması üzerinde çalışmaktadır. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Derneği’nin başkanlıklarını ve Pediatri Uzmanlık Akademisi Derneği’nin genel sekreterliğini yürüten Prof. Dr. Ceyhan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı olarak çalışmaya devam etmektedir. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan aynı zamanda Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesidir.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın Aldığı Ödüller

  • 1985 yılında Gürson Çocuk Sağlığı Vakfı, Cihat Tahsin Gürson Araştırma Ödülü. (Birincilik)
  • 1986 1988 yılında ise Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) teşvik ödülünü kazandı. (İkincilik)

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et