Prof. Dr. Atilla Girgin Okulda Kız Öğrenciyi Taciz Etti!

Üniversite’de Profesör Tacizi! Prof. Dr. Atilla Girin “Burada Böyle Giyinemezsiniz, Burası Pavyon Değil” Diyerek İki Kız Öğrencinin Üzerlerine Yürüdü!

İstanbul Üniversitesinde yaşanan taciz olayının ayrıntıları çıkmaya devam ediyor. Prof. Dr. Atilla Girgin, 24 Aralık 2019 tarihinde doktora jüriliği için gittiği İstanbul Üniversitesinde önce sözlü tacizde bulundu daha sonra kız öğrencinin üzerine yürüyerek çenesini tutmak suretiyle fiziksel tacizde bulundu. Prof. Dr. Atilla Girgin’in “Burada Böyle Giyinemezsiniz, Burası Pavyon Değil” diyerek iki kız öğrencinin üzerine yürüdüğü olaydan önce ise başka bir taciz olayından Atilla Girgin’in yüksek lisans jüri üyeliği yasaklanmıştı.

Prof. Dr. Atilla Girgin, İstanbul Üniversitesi Taciz

İstanbul Üniversitesinde Tacizci Profesör Olayında Mağdur Kadınlar Konuştu!

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi TV Haberciliği ve Programcılığı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Atilla Girgin’in tacizine uğrayan mağdur kadınlar konuştu. Kadınlar, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencileri Merve Çiçek ve Sebahat Ok, okula giderek dekanlıktan yetkililerle görüştü ve şikayetçi oldu. Mağdurlardan Merve Çiçek şunları söyledi;

“Hiçbir şey yokken tepki gösterdi. Kendisini tanımıyorduk. Hoca hakkında savcılığa şikâyette bulunacağız. Tepki gösterince benim çenemi tutmaya çalıştı. Bu hafta sınav haftası. Okula gelip gidiyoruz. Olayla ilgili moralimiz bozuldu” dedi. Merve Çiçek olayı Twitter’dan “Bugün üniversitede oturan mini etekli arkadaşıma, okula jürilik yapmaya gelmiş eski bir akademisyen “O… musun, pavyon mu burası” dedi. Karşı çıkıp tartışınca da üzerime yürüyüp çenemi tuttu. Kendi hocam da arkadan seyretti”

Merve Çiçek

Bir diğer mağdur kadın Sebahat Ok ise şunları söyledi;

“Üzerimde etek vardı, sınav öncesi okulun ikinci katındaki koltukta oturuyorduk. Ders çalışıyorduk. Birden laf attı. Sonra hakaret etti. Merve tepki gösterince yüzünü tutmaya çalıştı. Okula gerekli şikâyetleri yaptık”

Sebahat Ok

İstanbul Üniversitesinden Açıklama Geldi!

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Üniversitemizin ve fakültemizin, öğrenci odaklı anlayışı ve bilim etiğine tam bağlılık yönündeki değerleri çerçevesinde, yaşanan bu durumun tasvip edilmesi mümkün değildir. Dekanlığımız, konuyla ile ilgili tüm süreçlerin takipçisi olacaktır” denildi.

Atilla Girgin

Artık İstanbul Üniversitesine Giremeyecek!

Merve Çiçek ayrıca olay ile ilgili kendisini taciz eden Atilla Girgin’in artık İstanbul Üniversitesine girişinin yasaklandığını ve daha öncede yüksek lisans öğrencilerini taciz ettiği gerekçesiyle yüksek lisans jüri üyeliğinin de yasaklandığını belirtti. Tacize uğrayan kadınların tek talebi ise Prof. Dr. Atilla Girgin hakkında yasal işlemlerin başlatılması gerektiği yönünde. Olay sosyal medya’da her geçen gün yayılırken genç kadınlara destekte gün geçtikçe büyüyor.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et