Piyasalarda Bugün Dolarla İlgili Dev Kuruluştan Açıklama

İstanbul serbest piyasada dolar 7,1870 liradan, avro 8,6620 liradan güne başladı.

Serbest piyasada 7,1850 liradan alınan dolar, 7,1870 liradan satılıyor. 8,6600 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 8,6620 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 7,1790 lira, avronun satış fiyatı ise 8,6400 lira olmuştu.

Dolarda neler olacağını döviz kurunu hep bilen dev kuruluş açıkladı

ABD merkezli finans kuruluşu Citigroup dolardaki son beklentisini açıkladı. Raporda Türk lirasının dolar karşısında kısa vadede değer kazanacağı belirtildi.

Dolar/TL’de son dönemde yaşanan düşüşün ardından bir tahmin de ABD merkezli finans kuruluşu Citigroup’tan geldi. Türkiye’ye yönelik en tutarlı döviz kurları tahminleri ile tanınan dev finans kuruluşu Citigroup, dolar / TL beklentisi doğrultusunda kısa vadeli Türk Lirası pozisyonu açtığını bildirdi.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal Başkanlığındaki yeni merkez bankası yönetiminin yüzde 5’lik enflasyon hedefine ulaşana kadar şahin duruşunu sürdüreceğini düşündüklerini belirten şirketin açıklamasında “Piyasalar Merkez Bankası’nın yeni şahin retoriğini olumlu karşıladı” ifadelerine yer verirdi.  

Citigroup’un yanı sıra Societe Generale, Bank of Mitsubishi Tokyo gibi yabancı kurumlarda kısa süreli Türk Lirası varlıklara yatırım yaptıklarını açıkladılar.

Dolar kurunun 6.80 TL’ye inebileceğini öne sürem uzmanlar, enflasyon ve maliyet artışı nedeniyle dolar kurunun bu seviyede uzun süre beklemesinin zor olduğunun da altını çizdiler

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et