Pehlivan ve Terkoğlu’na 158 Yıl Hapis İstemi

Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’na 158 yıl hapis talebi

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun yazdığı “Cendere” kitabı hakkında 14 ayrı soruşturma açılırken, iki gazeteci için toplamda 158 yıl hapis cezası istendi.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun yazdığı “Cendere” kitabı hakkında Avukat Ahmet Özel, Avukat Mustafa Doğan İnal ve Antalya Savcısı Gürkan Kütük şikayetçi oldu.

158 YIL HAPİS İSTEMİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan 14 ayrı soruşturma kapsamında şikayetçiler, iki gazetecinin 158 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi.

“İDDİANAMEMİZİ FETÖ FİRARİSİ YAZDI”

Gazeteciler savunmalarında şu ifadeleri kullandı: “2010 yılının Şubat ayında bugün FETÖ firarisi olan Savcı Zekeriya Öz tarafından tutuklamaya sevk edildik, FETÖ’cü hakimler tarafından tutuklandık. İddianamemizi FETÖ firarisi Cihan Kansız yazdı. 19 ay Silivri Cezaevi’nde tutuklu kaldık.

Aynı dönemde cezaevinde Balyoz, Ergenekon, Poyrazköy gibi diğer FETÖ kumpaslarından hapis yatanlar vardı. Ne onları mahkemede savunanlar arasında ne de cezaevine ziyaret edenler arasında şikâyetçi Mustafa Doğan İnal’ı ve Ahmet Özel’i gördük. Göreni de hiç görmedik. Kendileri FETÖ’nün yargıda cirit attığı dönemde neredeydi, biz bilmiyoruz.

Öte yandan, biraz önce söylediğim gibi biz FETÖ kumpasıyla tutuklandık. Kendilerinin FETÖ’nün kumpasına uğramış olmamız nedeniyle bizi özel olarak hedef seçtiğini düşünüyoruz.

Bu konuda katıldığımız her televizyon programına, yazdığım her yazıya dava açıyor olması bu hedef seçmenin sistematik hale geldiğini gösteriyor. Bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Biz yılmayacağız. Derdimiz; savcılar ve hakimler bu işlere alet edilmesin.”

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et