Parfümün Kalıcı Olması İçin Neler Yapabiliriz?

Parfümün daha kalıcı olması için yapılabileceğiniz 8 şey

Parfümün daha kalıcı olması için ne yapmalı? Kalıcı parfümleri seviyoruz, bu böyle. Kimse sabah bir özenle bir hevesle sıktığı parfümün öğle yemeğine kadar zor dayanmasını istemez. Parfümün kalıcı olması için nereye sıkılmalı örneğin? Pek çok teknik var. “Tenimde parfüm kokusu kalmıyor” diyenlerdenseniz, kalıcı parfümü araştırmak yerine farklı yöntemlere yönelin. Örneğin az sonra sayacaklarımıza. Parfümün daha kalıcı olması için ne yapmalı? Gelsin vanilya kokulu kış günleri!

1.Parfümü temiz bir cilde sıkın

En çok yapılan hatalardan biri parfümle deodorantın amacını karıştırmaktır. Deodorant terlemeye karşı kullanılırken parfümün böyle bir kullanım amacı yoktur. Parfüm kullanılmadan önce cildin temiz olması gerekmektedir. Temiz cilde uygulanan parfümün kokusunun kalıcılığını artar. Duş aldıktan sonra vücuda nemlendirici sürmek de aynı şekilde kokuyu hapsedeceğinden kalıcılık artmış olur. Ayrıca parfümü sıktıktan sonra sıktığınız yeri ovup yaymaya çalışmayın. Temas etmeniz kokuyu yaymak yerine kokunun kısa sürede yok olmasına sebep olur.

2.Kokusuz nemlendirici kullanın

Kuru ve pul pul olmuş ciltlerde parfümün kalıcılığı azalır. Nemlendiriciyi adeta bir makyaj bazı gibi düşünün. Duşunuzu aldıktan sonra vücudunuzu kokusuz bir nemlendiriciyle şımartın ve ardından parfümünüzü uygulayın.

3.EDT değil, EDP kullanın

Her ciltte her parfümün bıraktığı koku ve kalıcılık farklı, ancak değişmeyen iki nokta var. Eau de Parfum formüllü ürünler Eau de Toilette olanlara göre her zaman daha yoğun ve daha kalıcı. Daha güçlü bir koku için siz de parfümünüzü EDP ürünlerden tercih edin. İkinci kurala gelirsek, baharatlı ve sıcak kokuların diğerlerine göre cildinize daha fazla sabitlenmeye eğilimli olduklarını belirtelim.

4.Son kullanma tarihine dikkat edin

Kozmetik ürünlerinin de bir son kullanma tarihi olduğu unutulmamalıdır. Parfümler de alındıktan sonra tüketim tarihine kadar kullanılmalıdır. Kullanılmasa bile çok uzun süre bekleyen parfümler kalıcılığını yitirir. Sağlık açısından da cilde zararlı hâle gelirler. Kullanım süresi boyunca da parfümlerinize iyi bakmak, koku kalitesini arttırmak için önemlidir. Parfüm şişeleriniz direkt güneş gören bir yerde bulunmamalıdır. Şişeleri sıcak ve nemli ortamlardan uzak tutmalı, daha çok serin, kuru yerlerde muhafaza etmelisiniz. Bütün bu maddelere dikkat ettiğinizde parfümünüzün kalıcılığını göreceksiniz.

5.Yağ oranı yüksek kokular tercih edin

Parfüm tercihi başlı başına kokunun kalıcılığını etkileyen faktörlerdendir. Fakat tabii ki bu pahalı parfüm iyidir, kokusu kalıcıdır, gibi anlamlara gelmez. Parfümün içeriğindeki yağ oranı ne kadar fazlaysa kokusunun kalıcılığı da o kadar fazla olacaktır. Örneğin özellikle yazın tercih edilen hafif kokuların yoğunluğu az olduğundan uzun süre kalıcı değillerdir. Esans miktarı fazla olan parfümler ise yoğunluğu fazla olduğu için daha ağır kokulara sahiplerdir ve kalıcılıkları da aynı oranda fazladır.

6.Bileklerinizi birbirine sürtmenin yararı değil, zararı var

Parfümü sıktığında bileklerini birbirine sürenlerdenseniz tekrar düşünün. Parfüm formülleri cilt bakım ürünleri gibi değil,. Cilde yedirilen cilt bakım ürünlerinin aksine, parfümlü bileklerinizi birbirine ya da boynunuza sürdüğünüz zaman formülü bozma ihtimaliniz oldukça yüksek. Bu uygulama hem kokuyu hem de kalıcılığı etkilediği için uzak durmaya dikkat edin.

7.Vazelinden yardım alın

Parfümün özellikle nerelere uygulanması gerektiğini hepimiz biliyoruz: Atış noktalarına, yani bilek içleri, boyun, dirsek içleri ve diz arkaları. Bu noktalara süreceğiniz petrolyum bazlı bir ürün -örneğin vazelin- parfümün tutunacağı bir doku hazırlar ve parfümün hemen buharlaşmasını engelleyerek daha kalıcı bir koku sağlar.

8.Nerede sakladığınız önemli

Evet makyaj masanızın üzerine dizdiğiniz parfümlerin görünümü harika olabilir, ancak parfüm formüllerinin içeriğindeki güneş ışığına karşı hassas olan yağlar ve esanslar zamanla bozulmaya yüz tutar ve bu da parfümün kokusunu ve kalıcılığını etkiler. Parfümleri güneş ışığından uzakta, hatta orijinal kutularında saklamak bunun için en etkili çözüm. Ufak bir not daha: Bu yağlar ve esanslar neme karşı da duyarlı olduğundan parfümlerinizi banyoda da saklamamaya dikkat edin.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et