Pancake Tarifi

Bizim kültürümüzde akıtma ya da krep olarak bilinen hamur işinin biraz daha kalını ve kahvaltıların yıldızıdır pankek. Peynirli, zeytin ezmeli tuzlu çeşitleri yapılabileceği gibi nutellalı ve meyveli çeşitlerini de aynı tarifle kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Pancake tarifi gerçekten oldukça basit. Yumurta, un, kabartma tozu, toz şeker, süt, ayçiçek yağı gibi temel malzemeler içeriyor bu pratik hamur işi. Servis esnasında meyve dilimleri, eritilmiş çikolata çeşitleri, sosları oldukça yakışıyor.

Akçaağaç şurubuyla da çok iyi gittiğini söylemeden geçmeyelim.

Başta hafta içi yoğun bir şekilde çalışanlar olmak üzere hemen herkesin hafta sonu kendisini serpme kahvaltıcılara atma sebeplerinden biri aynı zamanda pancake (pankek). Hatta son zamanlarda menüde yer almasıyla beraber, kendisine has “Pancake Menü” şeklinde yer bile edindi.

Krep ve pancake arasındaki farktan bahsedilir mesela sürekli. Fakat bize göre pancake ile krep arasında pizza ve lahmacun kadar fark var. Kültür farkı var, lezzet farkı var. İkisi de var, ikisi de güzel.

Neyse, akçaağaç şurubunu bir kez daha hatırlatalım ve mutfağa yol alalım.

Afiyetler olsun şimdiden.

Siz de tarifimizi deneyin, yorumunuzu paylaşalım:

eliftuncer: İlk defa yaptım çok güzel oldu teşekkürler sizin tariflerini tereddüt etmeden deniyorum süpersiniz

 

KAÇ KİŞİLİK

10 adet

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

Malzemeler

  • 2 adet

    yumurta
  • 3 yemek kaşığı

    toz şeker
  • 1,5 su bardağı

    un
  • 1 su bardağı

    süt
  • 1 yemek kaşığı

    ayçiçek yağı
  • 1 paket

    kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı

    tuz
  • 1 çay kaşığı

    vanilya

Pişirmek için:

  • 2 yemek kaşığı

    ayçiçek yağı

Servisi için:

  • 3 yemek kaşığı

    bal

Püf Noktası

Pankek harcını karıştırırken mikser kullanmayın. Bir çatal ya da plastik bir çırpıcı yardımıyla un pütürleri gidene kadar, yavaşça karıştırmaya özen gösterin. Aksi takdirde hamur sertleşecektir. Krep tavasını yağladıktan sonra fazla yağını kağıt peçete yardımıyla alın. Yağladığınız tavayı kızdırdıktan sonra pankek harcını tavaya aktarın ve her iki tarafını da kısık ateşte, göz göz olana kadar pişirmeye özen gösterin.

Pişirme Önerisi

Pankeklerin aynı büyüklükte olmasını istiyorsanız pişirme esnasında orta kısmı boş olan silikon kalıplar kullanabilirsiniz. Pankekler tek tek pişirileceği için oda ısısında bekleyen süt ilave edilmiş hamur kabaracaktır. Süt yerine kefir kullanmayı da tercih edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

 

  1. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı, karıştırma kabına alın. Sırasıyla; toz şeker, tuz, süt, ayçiçek yağı ve yumurtaları ekleyin.

  2. Tüm malzemeyi, pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın.

  3. İlk pankeki pişirmek için; krep tavasını ayçiçek yağı ile yağlayın. Kızdırdığınız tavaya küçük bir kepçe ya da bir kahve fincanı kadar pankek harcını aktarın.

  4. Ocağın altını kısın. Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirin. Bir spatula yardımıyla çevirdiğiniz pankekin diğer tarafını da aynı şekilde pişirin.

  5. Krep tavasını arada yağlayarak pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

  6. Servis tabağına aldığınız pankeklerin üzerine bal gezdirin. Ilık olarak servis edin, sevdiklerinizle paylaşın.

Servis Önerisi

Arzuya göre; reçel, akçaağaç şurubu, mevsim meyveleri hatta dondurma ve tarçınla servis edebilirsiniz.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et