Özgür Demirtaş Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Boyu Kaç? Eşi Kim?

Özgür Demirtaş ekonomi ile ilgili yaptığı değerlendirmeler ile gündemde olan bir isim. Bizde sizler için Özgür Demirtaş’ın biyografisini hazırladık. Özgür Demirtaş Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Boyu Kaç? Eşi Kim?. İşte Özgür Demirtaş’ın hayatı ve biyografisi…

Özgür Demirtaş, Özgür Demirtaş Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Boyu Kaç,
Özgür Demirtaş, Özgür Demirtaş Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Boyu Kaç,

Özgür Demirtaş Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Boyu Kaç? Eşi Kim?

Özgür Demirtaş, Türk Finans Uzmanı, Elektirik-Elektronik Mühendisi, Akademisyen ve Youtuber olarak tanınmaktadır. Özgür Demirtaş, 12 Ağustos 1975 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Şu anda 47 yaşındadır. 1.74 cm boyunda ve 76 kilo olan Özgür Demirtaş, aslen Şanlıurfa Siverekli ve Haddi Aşiretindendir. Özgür Demirtaş Neslihan Küçükoğlu Demirtaş ile evlidir. Ayrıca Kenan Demirtaş adlı bir çocuğu bulunmaktadır.

Özgür Demirtaş, Neslihan Küçükoğlu Demirtaş, Kenan Demirtaş, Özgür Demirtaş Ailesi
Özgür Demirtaş, Neslihan Küçükoğlu Demirtaş, Kenan Demirtaş, Özgür Demirtaş Ailesi

Akademik Hayatı ve Biyografisi

Özgür Demirtaş, ilk olarak eğitim hayatına Manisa’nın Salihli ilçesinde başlamıştır. Burada ilköğrenimi tamamlayan Demirtaş, daha sonra ortaokul ve lise eğitimini İzmir’de tamamlamıştır. Ortaokul eğitimini İzmir Fatih Ortaokulunda lise eğitimini ise İzmir Atatürk Lisesinde tamamlamıştır. Üniversite sınavlarında ilk 50 öğrenci arasına girmiştir. Üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır. Sonrasında yüksek lisans eğitimi almadan Boston College’a başvurmuş ve buradan doktora eğitimi için kabul almıştır. 27 yaşında finans alanında doktora eğitimini tamamlamıştır.

Özgür Demirtaş, Özgür Demirtaş Biyografisi ve Hayatı
Özgür Demirtaş, Özgür Demirtaş Biyografisi ve Hayatı

Hayatı başarılarla dolu olan Özgür Demirtaş, 2003 yılında Baruch College City University of New York’ta yardımcı doçent olarak çalışmaya başlamıştır. Sonrasında Finans Bölümünde 2003 yılında ve İşletme Bölümünde 2004 yılında “Öğretim Alanında” en iyi öğretim görevlisi seçilmiştir. Daha sonra 2005 yılına gelindiğinde ise tüm anabilim dallarında “en iyi öğretim görevlisi” seçilmiştir. Ayrıca 2007 yılında Doçent Doktor ünvanının yanında Tenür (ömrünün sonuna kadar City University of New York’ta çalışma ve üniversiteden çıkarılamama hakkı) ünvanlarını almıştır. 2010 yılında ise 1 Milyon profesör arasında ilk 20 içerisinde gösterilen ilk ve tek Türk olmuştur. Ayrıca çalışmaları ile dünyanın önde gelen akademik dergilerinde 35’in üzerinde akademik yayın yapmıştır.

Özgür Demirtaş
Özgür Demirtaş

Ek olarak özel yatırım fonları hakkındaki kitabı Academic Press tarafından basılmıştır. Daha sonra 2012 yılında ABD’deki kalıcı pozisyonunu terk etmiştir. Daha sonrasında Sabancı Üniversitesi’ne Finans Kürsü Başkanı olarak katılmıştır.

Son olarak Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye’nin ilk Tasarruf ve Finansal Okur Yazarlik Derneğinin (FODER) Kurucu Yonetim Kurulu üyeliğini, ve Türkiye Genç Işadamları Derneği (TUGIAD), TAYSAD ve DASK danışmanlıklarını da üstlenmiştir.

Özgür Demirtaş Sosyal Medya Hesapları

Özgür Demirtaş Twitter Hesabı, Youtube Hesabı ve Instagram Hesabı

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et