Özcan Eren’in Katili Mehmet Tahta Çıktı!

Özcan Eren’i Mehmet Tahta Öldürmüş!

Manisa’nın Soma ilçesindeki Sevişler Baraj Gölü ile Aydıncık Baraj Göleti’nde bulunan ve Özcan Eren’e ait olduğu düşünülen ceset parçalarının İzmir Adli Tıp Kurumu’ndeki DNA testi incelemesi sürerken, tutuklanan veteriner hekim Mehmet Tahta cinayeti itiraf etti. Tahta’nın ifadesinde, “Cinayeti tek başıma işledim. Kimseden yardım almadım. Veteriner hekimlik ofisimin depo kısmında kendisiyle tartıştık. Bana küfür etti. Ben de öldürdüm. Sonra da parçalara ayırarak farklı farklı bölgelere bıraktım” dedi.

Özcan Eren Cinayetinin Ayrıntıları

Özcan Eren isimli 20 yaşında ki genç Manisa’nın Soma ilçesinde 7 Şubat tarihinde ortadan kayboldu. Ailesinin evinin önüne ise bir fidye mektubu bırakılırken, Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılan ailesi ise her yerde oğlulları 20 yaşında Özcan Eren’i arıyordu.

Özcan Eren, Manisa Soma, Kayıp, Müge Anlı
Özcan Eren, Manisa Soma, Kayıp, Müge Anlı

Özcan Eren Manisa Soma’da Ortadan Kayboldu! Dedesinin Evinin Önüne İse 450 Bin TL İstenilen Bir Mektup Bırakıldı!

20 Yaşında ki Özcan Eren, Manisa’nın Soma ilçesinde 7 Şubat tarihinde ortadan kayboldu. Ailesi ile 6 şubat tarihinde “araba” konusunda tartıştığı öğrenilen Özcan Eren, 7 şubat tarihinde arkadaşı ile beraber araçla kaplıcalara gitti. Daha sonra aracını bir yere bırakan ve arkadaşına 1 saat sonra geleceğini söyledi. Kendisine belediyede iş bulacağını söyleyen Mehmet Tahta’nın yanına giden Özcan Eren, 1 saat sonra dönmeyince arkadaşı aradı. Özcan Eren işinin uzayacağını söyledi. Daha sonra arkadaşı da eve giderken Özcan Eren’den o tarihten ve saatten itibaren haber alınamadı. Aradan geçen bir kaç gün sonra Veteriner Mehmet Tahta’nın köye geldiği bir gün, ailenin evinin önüne aynı zamanda bir fidye mektubu bırakılırken, fidye mektubundan 450 Bin TL istendi. Fidye Mehtubunda aile ile ilgili Özcan Eren’in dedesi tarafından çok sevildiği belirtilirken, fidyenin verilmemesi halinde Özcan Eren’in organ mafyasına satılacağı söylendi. Öte yandan olay ile ilgili en büyük şüheyi üzerine çeken Veteriner Mehmet Tahta ise röportaj vermek istemezken, Özcan Eren’in köyüne geldiği gün ve saatlerde Özcan Eren’in dedesinin evinin önünde fidye mektubu bulundu.

Veteriner Mehmet Tahta Bir Şey Mi Gizliyor?

Veteriner Hekim Mehmet Tahta Müge Anlı ile Tatlı Sert ekibine röportaj vermezken, şunları söyledi;

Veteriner Mehmet Tahta, Özcan Eren, Manisa Soma
Veteriner Mehmet Tahta, Özcan Eren, Manisa Soma

 “Soma’da çok dedikodu yapıyorlar laf bir çıkıyor çok değişik halde yayılıyor. Herkes benimle görüştüğü için farklı farklı senaryo uyduruyorlar. Benim Kıbrıs’ta kumar oynayıp borçlandığı mı bu yüzden Özcan’ı kaçırıp dedesinden fidye istediğimi bile dedikodusunu yapmışlar. Benim bir sürü mal varlığım var borcum olsa onları satıp öderim. Özcan’ın neyi var ki borcumu ödeyim onu kaçırarak. Ben bu dedikodulardan çok bunaldım. Arkadaşlarım bile benden uzak duruyor dükkanımdan gelmiyorlar. Bu nedenle geri plana atıyorum kendimi çok bunaldım…O gün Özcan dükkana geldi köylere işlere gittik birlikte. Sonra Soma’da bıraktım bildiğim bu..Başka bildiğim yok çok erzem görürsem ilerleyen günlerde yayına bağlanırım. Cinayet büroda geliyor beninle köylere gidiyoruz gittiğimiz kişileri soruyorlar bende gösteriyorum.”

Veteriner Mehmet Tahta

Özcan Eren’in Arabası 13 Gün Bekledi!

Özcan Eren’in gezmeyi çok sevdiği arabası 13 gün boyunca bıraktığı yerde kaldı. Özcan Eren’den 22 gündür haber alınamazken Özcan Eren’in hayatından endişe ediliyor. Fidye mektubunun ise dikkatleri başka yöne çekmek için yazıldığı düşünülüyor.

Özcan Eren’in Arkadaşları Konuştu!

Özcan Eren’in kaybolduğu gün arkadaşı Taner Uzun, Müge Anlı ekibine açıklamalarda bulundu. Taner Uzun Özcan Eren’in kaybı ile ilgili şunları Söyledi;

“Ayın 6’sında beni aradı kaplıcalara gidelim diye. Kendi arabasıyla gidecektik. Kaplıcaya gittik geldik, sonra yattık uyuduk. Soma’ya döndük. Soma’ya park ettik arabayı ve gitti. Mehmet diye birisiyle görüşeceğini söyledi ve ayrıldı. Mehmet’le araları iyiydi, işe girme durumu vardı. İş arıyordu.-Ben onun dönmesini bekledim; ancak gelmedi. Daha sonra Özcan’ı aradım; ancak benim gitmemi söyledi. Mehmet’le işlerinin uzun süreceklerini söyledi. Bu mesajı 14.00 gibi attı. Ertesi gün kardeşi mesaj attı bana, nerede olduğunu sordu. Ben de ilk olarak kaçırıldığını düşündüm. Tanıdığım Özcan böyle bir şey yapmamıştır. Başına bir şey gelmiş olabileceğinden korkuyoruz.”

Taner Uzun

Aile Özcan Eren’den Gelecek Bir Haber Bekliyor

Özcan Eren

Özcan Eren’in ailesi Manisa Soma’da kaybolan 20 yaşında ki oğullarını her yerde ararken, başlangıçta fidye mektubunun ailesine kızan Özcan Eren, tarafından yazıldığı düşünülmüştü. Aradan geçen 22 gün boyunca genç adamdan haber gelmeyince Özcan Eren’in ailesi hayatından endişe etmeye başladı. Özcan Eren’in telefonu ise en son olarak 7 Şubat’ta 14:30’da bir barajın yakınından geldi.

Kesik Kol Bulunmuştu!

İki gün sonra, İzmir Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü’nden gelen 1’i dalgıç 5 kişilik ekip, Manisa Jandarma Komutanlığı’na bağlı komando birliğinden 50 personel, AFAD ve polis ekiplerinin katılımıyla yapılan aramalarda ise Sevişler Baraj Gölü’ne 42 kilometre mesafedeki Karacakaş Mahallesi Aydıncık Baraj Göleti kenarında boş şişe toplayan bir kişi, diz ve karın bölgesi arasından kesilmiş vücut parçaları buldu. Bir gün sonra da Aydıncık Baraj Göleti’nin yüzeyinde cesedin karın bölgesi ile boyun arasında kalan vücut kısmı bulundu. Tüm vücut parçaları DNA testi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Veteriner Mehmet Tahta İfadesini Değiştirmişti

Veteriner hekim Mehmet Tahta’nın İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ilk ifadesinde “Özcan Eren, dükkanıma gelip oturdu. Onun dışında bir yere gitmedik” dediği, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ndeki ikinci ifadesinde ise farklı anlatımlarda bulunduğu ortaya çıktı.

Tahta’nın ikinci sorgusunda Eren’in otomobilinde olduğunu gösteren görüntülerinin gösterilmesi üzerine “Dükkanımda sadece oturmadı, rahatsızlanan bazı hayvanlara bakmak için birlikte kırsal mahallelere gittik. MOBESE kameralarındaki görüntüler bunlar olabilir. İlk olarak Ilgındere Mahallesi’ne ardından Yağcıllı Mahallesi’ne gittik. Yağcıllı Mahallesi’ndeki hayvan doğumunda yanımdaydı. Sonra götürüp, Bayat Mahallesi’ne bıraktım. Ondan sonra da görmedim” dediği öğrenildi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et